Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
12.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς η διατροφή επηρεάζει τα επίπεδα της φωσφατιδυλοχολίνης

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠώς η διατροφή επηρεάζει τα επίπεδα της φωσφατιδυλοχολίνης
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Διάβασα πρόσφατα ένα αξιοσημείωτο άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Nutrtion (BJM)

Trends in dietary choline and betaine intake among Chinese adults: the China Health and Nutrition Survey 1991-2011

Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα: “Chinese adults experienced a significant increase in dietary intake of choline, particularly phosphatidylcholine during 1991-2011 and animal-derived foods have replaced plant-based foods as the main food sources of choline.”

Με άλλα λόγια οι Κινέζοι προσέλαβαν με την τροφή τους αυξημένα επίπεδα χολίνης και φωσφατιδυλοχολίνης κατά την περίοδο 1991-2011.

Αυτό ήταν ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης κατανάλωσης ζωικής προέλευσης τροφίμων.

Για την υψηλή διατροφική αξία της φωσφατιδυλοχολίνης μπορείτε να διαβάσετε εδώ

https://www.healthline.com/health/food-nutrition/phosphatidylcholine#preventing-medication-side-effects

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο