Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υψηλότερος ο κίνδυνος (Κατηγορία Ι) για τα πατατάκια της PepsiCo, Frito Lay που ανακλήθηκαν

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΥψηλότερος ο κίνδυνος (Κατηγορία Ι) για τα πατατάκια της PepsiCo, Frito Lay που ανακλήθηκαν
spot_img

Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει αναγκαστεί σε ανάκληση δύο προϊόντων της για τον ίδιο λόγο

Την περασμένη εβδομάδα, η PepsiCo, η οποία κατέχει τα σνακ της μάρκας Frito-Lay, εξέδωσε μια ανάκληση για σακουλάκια τορτίγιας Tostitos, λόγω της παρουσίας αδήλωτου γάλακτος, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για άτομα με αλλεργίες στα γαλακτοκομικά.

- Advertisement -
Τα πατατάκια που ανακλήθηκαν

Το γάλα είναι ένα από τα κύρια τροφικά αλλεργιογόνα και σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να αποβεί θανατηφόρο. Επιπλέον, το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης ανέφερε ότι 30 εκατομμύρια έως 50 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να εμφανίσουν δυσανεξία στη λακτόζη. Το γάλα μπορεί επίσης να είναι δυσμενές και ακόμη και να αποτελεί κάποιο βαθμό κινδύνου για την υγεία για άτομα που ακολουθούν μια vegan διατροφή.

Με νέα ενημέρωση την Πέμπτη 2 Απριλίου ο FDA σημειώνει ότι η ανάκληση είναι «σε εξέλιξη», πράγμα που σημαίνει συνήθως ότι η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται ώστε το προϊόν αφαιρείται από τα ράφια των λιανοπωλητών. Μάλιστα κατηγοριοποιεί αυτήν την ανάκληση ως Κατηγορία Ι, που είναι το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η ονομασία Κατηγορίας Ι προορίζεται για περιπτώσεις όπου οι ειδικοί της FDA έχουν καθορίσει ότι το θέμα είναι “μια κατάσταση στην οποία υπάρχει εύλογη πιθανότητα ότι η χρήση ή η έκθεση σε ένα προϊόν παραβίασης θα προκαλέσει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την υγεία ή θάνατο”.

Τα ανακληθέντα Tostito φέρονται να διανεμήθηκαν στις ακόλουθες πολιτείες: Αλαμπάμα, Φλόριντα, Τζόρτζια, Ιλινόις, Ιντιάνα, Κεντάκι, Μισισιπή, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Νότια Καρολίνα, Τενεσί, Βιρτζίνια και Δυτική Βιρτζίνια.

Η κλινική του Κλίβελαντ εξηγεί ότι μια αλλεργία στο γάλα «αναγκάζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα να αντιδρά υπερβολικά στις πρωτεΐνες του γάλακτος». Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από κνησμό, μυρμήγκιασμα ή πρήξιμο των χειλιών έως συμπτώματα γαστρεντερικού σωλήνα και αναφυλαξία. Η αναφυλαξία μπορεί να παρουσιαστεί ως δυσκολία στην αναπνοή από στενούς αεραγωγούς, κνίδωση και άλλα συμπτώματα.

Την περασμένη εβδομάδα, η δήλωση της PepsiCo συμβούλευε: «Αν ένας καταναλωτής δεν έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά ή ευαισθησία στο γάλα, αυτό το προϊόν είναι ασφαλές για κατανάλωση»..

Και τον Ιανουάριο, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), όπως σας είχε ενημερώσει το cibum, είχε ανακοινώσει ανάκληση σε πάνω από 5.000 σακούλες Lay’s Classic πατατάκια, επειδή περιείχαν μη δηλωμένο γάλα, γεγονός που έγινε γνωστό μετά από καταγγελία καταναλωτή.

Παρά τον ντόρο που δημιουργήθηκε, η παρασκευάστρια εταιρεία ωστόσο επανέλαβε το ίδιο λάθος με άλλο προϊόν της.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα