Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς άλλαξε ο Covid τις διατροφικές μας συνήθειες;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠώς άλλαξε ο Covid τις διατροφικές μας συνήθειες;
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Από το 2020, με την επέλαση της πανδημίας, έχουμε όλοι μας αλλάξει διατροφικές συνήθειες αλλά και τον τρόπο διαβίωσης. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε άλλωστε τις μακροχρόνιες περιόδους των Lockdown που μας περιόρισαν στα σπίτια μας;

Σε μια μελέτη με 510 εθελοντές στην Ισπανία, οι ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις των lockdown στην διατροφή μας. Κατέληξαν σε μερικά σημαντικά συμπεράσματα: ο τρόπος διαβίωσης βελτιώθηκε, αφιερώνουμε πιο πολύ χρόνο για να μαγειρεύουμε και μειώθηκε οι παραγγελίες φαγητού από έξω. Αυτές οι αλλαγές, σε βάθος χρόνου, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων χρόνιων ασθενειών.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα