Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
18.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μα τι κάνετε μωρέ; Όχι άλλα… μπιζέλια!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜα τι κάνετε μωρέ; Όχι άλλα... μπιζέλια!
spot_img

Αν η ταινία του Φώσκολου γυριζόταν τη σημερινή εποχή ο αείμνηστος Κούρκουλος θα φώναζε ενώπιον του δικαστηρίου: Όχι άλλα… μπιζέλια!

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Η είδηση όπως τη διαβάσαμε στο cibum.gr : έκθεση από την BTIG  αναφέρει πως το McPlant της McDonald’s δεν έχει την ανταπόκριση που περίμενε η εταιρεία, με πωλήσεις μόλις 20 την ημέρα από τα προσδοκώμενα 40 με 60. Mάλλον άλλα περίμενε η McDonald’s αφού για τη δημιουργία του συγκεκριμένου burger, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Beyond Meat, χρειάστηκαν 36 μήνες έρευνας και ανάπτυξης.

Η έκθεση της BTIG για το νέο φυτικό burger Mc Plant της McDonald’s αναφέρει έλλειμμα πωλήσεων. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι έλεγχοι δείχνουν, ότι τα εστιατόρια στο Ντάλας/Φορτ Γουόρθ και στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο πωλούν περίπου 20  McPlant την ημέρα, ενώ τα εστιατόρια σε περισσότερες αγροτικές περιοχές του Ανατολικού Τέξας πωλούν μόνο 3-5 σάντουιτς την ημέρα.

Το McPlant αποτελείται από vegan κουλούρι από σουσάμι, μουστάρδα, κέτσαπ, σάλτσα vegan, φρέσκο ​​κρεμμύδι, τουρσί, μαρούλι, ντομάτα και vegan τυρί, ενώ μαγειρεύεται χωριστά από τα υπόλοιπα μπιφτέκια και σάντουιτς της McDonald’s, χρησιμοποιώντας ειδικά σκεύη. Χρησιμοποιείται υποκατάστατο κρέατος φτιαγμένο από …μπιζέλια!

Είναι πλέον φανερό ότι οι καταναλωτές fast food προτιμούν την παραδοσιακή γεύση κρέατος και όχι του υποκατάστατου κρέατος από μπιζέλια.

Αυτή η τάση είναι ενδεικτική ότι οι εταιρείες παραγωγής υποκατάστατων τυριών και κρέατος είναι σε δεινή θέση.

Τόσο οργανοληπτικά όσο και διατροφικά,  τα παραδοσιακά κρέατα και γαλακτοκομικά υπερέχουν: έχουν καλύτερη γεύση ενώ δεν προκαλούν βλάβη στην υγεία. Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι τα full fat γαλακτοκομικά έχουν πιο ισχυρές καρδιοπροστατευτικές δράσεις από τα light εναλλακτικά.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα