Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μα τι κάνετε μωρέ; Όχι άλλα… μπιζέλια!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜα τι κάνετε μωρέ; Όχι άλλα... μπιζέλια!
spot_img

Αν η ταινία του Φώσκολου γυριζόταν τη σημερινή εποχή ο αείμνηστος Κούρκουλος θα φώναζε ενώπιον του δικαστηρίου: Όχι άλλα… μπιζέλια!

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Η είδηση όπως τη διαβάσαμε στο cibum.gr : έκθεση από την BTIG  αναφέρει πως το McPlant της McDonald’s δεν έχει την ανταπόκριση που περίμενε η εταιρεία, με πωλήσεις μόλις 20 την ημέρα από τα προσδοκώμενα 40 με 60. Mάλλον άλλα περίμενε η McDonald’s αφού για τη δημιουργία του συγκεκριμένου burger, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Beyond Meat, χρειάστηκαν 36 μήνες έρευνας και ανάπτυξης.

Η έκθεση της BTIG για το νέο φυτικό burger Mc Plant της McDonald’s αναφέρει έλλειμμα πωλήσεων. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι έλεγχοι δείχνουν, ότι τα εστιατόρια στο Ντάλας/Φορτ Γουόρθ και στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο πωλούν περίπου 20  McPlant την ημέρα, ενώ τα εστιατόρια σε περισσότερες αγροτικές περιοχές του Ανατολικού Τέξας πωλούν μόνο 3-5 σάντουιτς την ημέρα.

Το McPlant αποτελείται από vegan κουλούρι από σουσάμι, μουστάρδα, κέτσαπ, σάλτσα vegan, φρέσκο ​​κρεμμύδι, τουρσί, μαρούλι, ντομάτα και vegan τυρί, ενώ μαγειρεύεται χωριστά από τα υπόλοιπα μπιφτέκια και σάντουιτς της McDonald’s, χρησιμοποιώντας ειδικά σκεύη. Χρησιμοποιείται υποκατάστατο κρέατος φτιαγμένο από …μπιζέλια!

Είναι πλέον φανερό ότι οι καταναλωτές fast food προτιμούν την παραδοσιακή γεύση κρέατος και όχι του υποκατάστατου κρέατος από μπιζέλια.

Αυτή η τάση είναι ενδεικτική ότι οι εταιρείες παραγωγής υποκατάστατων τυριών και κρέατος είναι σε δεινή θέση.

Τόσο οργανοληπτικά όσο και διατροφικά,  τα παραδοσιακά κρέατα και γαλακτοκομικά υπερέχουν: έχουν καλύτερη γεύση ενώ δεν προκαλούν βλάβη στην υγεία. Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι τα full fat γαλακτοκομικά έχουν πιο ισχυρές καρδιοπροστατευτικές δράσεις από τα light εναλλακτικά.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο