Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιδιωτικές δωρεές ζωοτροφών στους Κτηνοτρόφους του Ρεθύμνου

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΙδιωτικές δωρεές ζωοτροφών στους Κτηνοτρόφους του Ρεθύμνου
spot_img

Στήριξη των κτηνοτρόφων των οικισμών του Δήμου Αγίου Βασιλείου, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές – Ποιες εταιρείες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου

Σε άμεση προμήθεια ζωοτρόφων συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ για τη στήριξη των κτηνοτρόφων των οικισμών του Δήμου Αγίου Βασιλείου, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, προχώρησαν εταιρείες παραγωγής ζωοτροφών. Τοπική αυτοδιοίκηση σε δήμο και περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνης εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την αλληλεγγύη, η οποία ενισχύει, όπως επισημαίνουν, τις προσπάθειες να κρατηθεί ζωντανή η ευρύτερη πληγείσα περιοχή. Με τους εκπροσώπους των εταιρειών παραγωγής ζωοτροφών του νομού Ρεθύμνης συναντήθηκε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης με αφορμή τον εφοδιασμό και τη στήριξη των κτηνοτρόφων επισημαίνοντας πως συμβάλουν στην ανακούφιση των πληγέντων και την ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Πρόκειται για ενίσχυση η οποία ενισχύθηκε και από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή με διάθεση συγκεκριμένης πίστωσης και τη συνεργασία από την ΒΙΟ.ΖΩ.ΕΛ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, την ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΑΒΕΚΤΕ, την ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΑΕ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να παρέχουν από 10 τόνους ζωοτροφών προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Αντίστοιχη πρόθεση είχαν εκφράσει και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης και η εταιρεία Ζωοτροφές Κρήτης. Ο κ. Ταταράκης που συναντήθηκε και η κα Λιονή τηλεφωνικά, ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους των εταιρειών για τη άψογη συνεργασία, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η προμήθεια και βέβαια για την δωρεά των ζωοτροφών και την έμπρακτη στήριξη προς τους κτηνοτρόφους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπλήρωση της βιταμίνης D Μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Trinity College Dublin, ρίχνει φως στην πολυπλοκότητα της επίτευξης της βέλτιστης κατάστασης βιταμίνης D σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Παρά τη σημαντική έρευνα σχετικά με τους καθοριστικούς παράγοντες της βιταμίνης D, τα επίπεδα ανεπάρκειας βιταμίνης D παραμένουν υψηλά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Clinical Nutrition [Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024]. Η Δρ Margaret M. Brennan, βοηθός ερευνητή, Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή, Trinity College και πρώτη συγγραφέας, δήλωσε: "Ελπίζουμε ότι αυτή η εργασία μπορεί να αναδείξει τις σημαντικές διαφορές στα επίπεδα βιταμίνης D μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη και να συμβάλει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του μακροχρόνιου προβλήματος της έλλειψης βιταμίνης D για την υγεία του πληθυσμού". Οι συγγραφείς ανέλυσαν δεδομένα από μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο (UK,) και για κάθε άτομο, υπολόγισαν την εξατομικευμένη εκτίμηση του περιβαλλοντικού επιπέδου υπεριώδους ακτινοβολίας Β (UVB), το οποίο είναι το μήκος κύματος του ηλιακού φωτός που προκαλεί τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση των βασικών προσδιοριστικών παραγόντων της βιταμίνης D και των αλληλεπιδράσεών τους αποκάλυψε νέες γνώσεις. Η πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι η περιβαλλοντική UVB αναδεικνύεται σε κρίσιμο προγνωστικό παράγοντα της κατάστασης της βιταμίνης D, ακόμη και σε ένα μέρος όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δέχεται σχετικά λίγη ηλιακή ακτινοβολία. Η δεύτερη είναι ότι η ηλικία, το φύλο, ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), το επίπεδο χοληστερόλης και η χορήγηση συμπληρώματος βιταμίνης D επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα ανταποκρίνονται στην UVB. Για παράδειγμα, καθώς αυξάνεται ο ΔΜΣ και η ηλικία, μειώνεται η ποσότητα της βιταμίνης D που παράγεται ως απόκριση στην UVB. Η καθηγήτρια Lina Zgaga, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και κύρια ερευνήτρια, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας έχουν σημαντικές συνέπειες για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D. Η μελέτη μας υπογραμμίζει την ανάγκη απομάκρυνσης από μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους, προς εξατομικευμένες στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της κατάστασης της βιταμίνης D". Η Rasha Shraim, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και συν-κυρίαρχος της μελέτης δήλωσε: "Η μελέτη μας αναδεικνύει επίσης την επίδραση που μπορούν να έχουν στην υγεία μας οι φυσικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το ηλιακό φως. Ελπίζουμε ότι η προσέγγισή μας ενθαρρύνει τους μελλοντικούς ερευνητές και τους φορείς δημόσιας υγείας να ενσωματώσουν αυτούς τους παράγοντες στο έργο τους για την υγεία και τις ασθένειες". Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι το χειρόγραφό τους θα συμβάλει στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα