Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι κάνουν οι καταναλωτές για να μην πάθουν τροφική δηλητηρίαση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤι κάνουν οι καταναλωτές για να μην πάθουν τροφική δηλητηρίαση
spot_img

Έρευνα σε 2.026 καταναλωτές

Το τι κάνουν οι καταναλωτές για να δουν εάν το φαγητό είναι χαλασμένο αποκαλύπτει νέα έρευνα, στην οποία εξετάστηκαν επίσης οι συνθήκες αποθήκευσης. Η έρευνα έγινε από τον λιανοπωλητή Currys σε 2.026 Βρετανούς καταναλωτές.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την έρευνα την οποία δημοσίευσε το FSN:

  • 1 στους 3 δοκιμάζει το φαγητό για να προλάβει τροφική δηλητηρίαση
  • το 77% εφαρμόζουν το sniff τέστ (μυρίζουν) για να ελέγξουν τα τρόφιμα με πεπερασμένη ημερομηνία λήξης
  • Μόλις ένας στους 10 δεν κοιτάζει την ημερομηνία λήξης
  • Το 42% τηρεί επακριβώς τις οδηγίες στην ετικέτα και την ημερομηνία
  • 2 στους 3 αποθηκεύουν τα υπολείμματα του φαγητού
  • 3 στους 4 ξαναζεσταίνουν το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων
  • το 5% καταναλώνει το φαγητό κατευθείαν από το ψυγείο
  • Παρόλο που η κέτσαπ Heinz λέει ότι πρέπει να ψύχεται και να καταναλώνεται εντός 8 εβδομάδων μετά το άνοιγμα, περίπου το ένα τέταρτο των ανθρώπων την διατηρούν έως και 6 μήνες. Και ενώ η μαγιονέζα Hellmans συνιστά τη χρήση του προϊόντος εντός τριών μηνών, το 17% παραδέχεται ότι διατηρεί τη μαγιονέζα έως και έξι μήνες
  • Η πλειονότητα αποθηκεύει τη μαγιονέζα και την κέτσαπ στο ψυγείο
  • Το 63% και το 40% προτιμά παγωμένη τη μαγιονέζα και την κέτσαπ αντίστοιχα
  • Το 36% αποθηκεύει την κέτσαπ στο ντουλάπι
  • Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 39% των συμμετεχόντων προτιμούσε να αποθηκεύει τη σοκολάτα στο ντουλάπι ενώ το 29% θεώρησε ότι πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο
  • 16% των καταναλωτών αποθηκεύει τις πατάτες στο ψυγείο
  • 11% συντηρεί και το ψωμί στο ψυγείο.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα