Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στο νοσοκομείο καθαρίστριες στη Μύκονο – Κατανάλωσαν σοκολάτες με παραισθησιογόνα!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣτο νοσοκομείο καθαρίστριες στη Μύκονο - Κατανάλωσαν σοκολάτες με παραισθησιογόνα!
spot_img

“Μainstream” τα τρόφιμα με ψυχοτρόπες ουσίες αρκεί να το γνωρίζεις… Οι οικιακές βοηθοί δοκίμασαν σοκολάτες που άφησαν πελάτες σε ενοικιαζόμενες βίλες του νησιού χωρίς να γνωρίζουν τι περιέχουν!

Οι καταναλωτές σε πολλά μέρη του κόσμου, στρέφονται όλο και περισσότερο σε συμπληρώματα που βοηθούν στην βελτίωση της διάθεσης, εν μέσω του αυξανόμενου άγχους και των επιπέδων κατάθλιψης που βιώνουν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για την επιστημονική κοινότητα όσο και για την βιομηχανία τροφίμων έχει παρουσιάσει η ουσία ψιλοκυβίνη μια φυσική ψυχοτρόπος ουσία που παράγεται κυρίως από είδη μανιταριών του γένους Psilocybe και μετατρέπεται στον ανθρώπινο οργανισμό σε ψιλοκίνη, η οποία έχει ψυχοτρόπες ιδιότητες. Λόγω αυτής της τάσης οι ψυχοτρόπες ουσίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πλέον και ως “mainstream” για τους καταναλωτές οδηγώντας και τα βήματα της βιομηχανίας τροφίμων προς την κατεύθυνση του εμπλουτισμού των προϊόντων με τέτοιες ουσίες.

Πολλοί λοιπόν πολίτες του κόσμου επιλέγουν τέτοια τρόφιμα τα οποία καταναλώνουν εκούσια. Οι οικιακές βοηθοί της Μυκόνου όμως τις κατανάλωσαν χωρίς να το γνωρίζουν. Τουλάχιστον πέντε περιστατικά έχουν καταγράφει στις ιδιωτικές κλινικές και στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου, το τελευταίο διάστημα, με θύματα οικιακές βοηθούς που δοκίμασαν σοκολάτες ή άλλα γλυκά με παραισθησιογόνες ουσίες που άφηναν πίσω τους πελάτες από ενοικιαζόμενες βίλες.

Οι οικιακές βοηθοί χωρίς να γνωρίζουν τι περιείχαν τα γλυκίσματα, τα δοκίμαζαν, με αποτέλεσμα να υφίστανται παραισθήσεις!

Οι σοκολάτες που υπήρχαν ξεχασμένες στα ψυγεία ή σε αλλα σημεία των πολυτελών επαύλεων περιείχαν ψιλοκυβίνη. Οι επιδράσεις της ψιλοκυβίνης είναι γενικά παρόμοιες με εκείνες του LSD.

Οι επιδράσεις της ψιλοκυβίνης στον οργανισμό περιλαμβάνουν την ευφορία, τις οπτικές παραισθήσεις, την αλλαγή της αντίληψης, τη μεταβολή της αίσθησης του χρόνου, με κάποιες αρνητικές παρενέργειες όπως είναι η ναυτία και οι κρίσεις πανικού.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα