Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πότε θα κυκλοφορήσει το ελληνικό σοκολατάκι που βελτιώνει ζάχαρο, πίεση και χοληστερίνη

ΑρχικήΝέαΠότε θα κυκλοφορήσει το ελληνικό σοκολατάκι που βελτιώνει ζάχαρο, πίεση και χοληστερίνη
spot_img

Τι είπε στο cibum ο Στέργιος Τζιμίκας, “ιθύνων νους” της θαυματουργής σοκολάτας, που βοηθά τους διαβητικούς, βελτιώνει την υπέρταση και μειώνει τη χοληστερίνη και το οξειδωτικό στρες.

Έρχεται μια νέα καινοτομία στη σοκολάτα, η οποία φέρει ελληνική ταυτότητα. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα, μια συνεργασία της εταιρείας DIOSCURIDES, της έδρας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, των Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Ζαχαροπλαστείου «Ρωξάνη» και της Νεφρολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας απέδωσε ένα σοκολατάκι που βοηθά τους διαβητικούς καθώς και άτομα που έχουν πρόβλημα υπέρτασης και χοληστερίνης.

Η είδηση μιας τέτοιας γλυκιάς λιχουδιάς δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς λίγο μετά την δημοσίευση της είδησης, πολλοί αναγνώστες επικοινώνησαν μαζί μας σχετικά με το πού θα μπορούσαν να βρουν το σοκολατάκι και να το προμηθευτούν.

Ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα. Έπειτα από επικοινωνία του Cibum με τον κ. Στέργιο Τζιμίκα, επικεφαλής της έρευνας για το προϊόν και ιατρός στην Πτολεμαΐδα, το σοκολατάκι θα κυκλοφορήσει σε 2-3 μήνες δηλαδή στις αρχές του 2023, από την εταιρεία DIOSCURIDES, ως μέρος της σειράς βιοδραστικών προϊόντων της.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Τζιμίκα, είχε προηγηθεί έρευνα 4 ετών την περίοδο 2012-2016 για το σοκολατάκι με το τμήμα της φαρμακογνωσίας στη Θεσσαλονίκη και της Βιοχημείας των Ιωαννίνων, προτού εμπλακούν και οι υπόλοιποι φορείς που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Το μίγμα για το προϊόν περιλαμβάνει μελισσόχορτο, λαδανιά και φλούδες από ρόδι.

Να σημειωθεί, επίσης, πως το σοκολατάκι βοηθά και τους νεφροπαθείς, των οποίων ο οργανισμός παρουσιάζει πολύ αυξημένο οξειδωτικό στρες, καθιστώντας τις επιπλοκές πιο επικίνδυνες γι’ αυτούς.

Οι ασθενείς συμμετείχαν εθελοντικά σε ένα πείραμα, όπου έτρωγαν καθημερινά από ένα σοκολατάκι για 3 μήνες. Τα αποτελέσματα, όπως μας είπε ο κ. Τζιμίκας, ήταν θεαματικά βάσει και των στατιστικών στοιχείων. Παρατηρήθηκε να ελαττώνεται η πίεση στους υπερτασικούς ασθενείς, να πέφτει το ζάχαρο και η κακή χοληστερίνη σε όσους αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι στους ανθρώπους που παρουσίαζαν σκληρία στα αγγεία, αυτή όχι μόνο δεν συνέχισε να αυξάνεται, αντιθέτως μειώθηκε. Ουσιαστικά συνέβαλε σημαντικά στην υποχώρησή της.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα