Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυξάνεται η τραγική λίστα θανάτων παιδιών από σιρόπι για το βήχα – 18 παιδιά νεκρά στο Ουζμπεκιστάν

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑυξάνεται η τραγική λίστα θανάτων παιδιών από σιρόπι για το βήχα - 18 παιδιά νεκρά στο Ουζμπεκιστάν
spot_img

Μετά την Γκάμπια και την Ινδονησία, όπου έχασαν τη ζωή τους 265 μικρά παιδιά, τώρα και στο Ουζμπεκιστάν 18 παιδιά πέθαναν από νεφρική ανεπάρκεια από σιρόπι, που περιείχε υγρά φρένων!

Οι ινδικές αρχές διέταξαν να διακοπεί η παραγωγή φαρμακοβιομηχανίας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για ένα αντιβηχικό σιρόπι το οποίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν, ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 18 παιδιών.

«Τα αποτελέσματα (της έρευνας) αναμένονται σε μερικές ημέρες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντινές Τιουάρι, μέλος της υπηρεσίας ελέγχου των φαρμάκων. Σύμφωνα με τον Τιουάρι, τα συγκεκριμένα σιρόπια δεν πωλούνται στην Ινδία.

Ο υπουργός Υγείας Μανσούχ Μανταβίγια έγραψε στο Twitter ότι έχουν ληφθεί δείγματα του σιροπιού και εστάλησαν για ανάλυση.

Στο Ουζμπεκιστάν, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τετάρτη ότι 18 παιδιά, ηλικίας από πέντε μηνών μέχρι τεσσάρων ετών, πέθαναν λόγω οξείας νεφρικής ανεπάρκειας αφού τους χορηγήθηκε στο αντιβηχικό σιρόπι Doc-1 Max. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι τα σιρόπια ήταν μολυσμένα με αιθυλενογλυκόλη, μια χημική, τοξική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή υγρών για φρένα, αντιψυκτικών, χρωμάτων και ορισμένων πλαστικών αλλά και καλλυντικών.

Η Marion Biotech είναι η δεύτερη ινδική φαρμακοβιομηχανία που μπαίνει στο στόχαστρο έρευνας για αντιβηχικά σιρόπια επικίνδυνα για την υγεία. Το φθινόπωρο η κυβέρνηση της Γκάμπιας ανέφερε ότι τουλάχιστον 66 παιδιά έχασαν τη ζωή τους αφού τους χορηγήθηκαν φάρμακα για το κρυολόγημα και αντιβηχικά σιρόπια της εταιρείας Maiden Pharmaceuticals. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξήγησε ότι τα φάρμακα αυτά περιείχαν «απαράδεκτα υψηλή» ποσότητα αιθυλενογλυκόλης. Επίσης από τον Αύγουστο έχει καταγραφεί στην Ινδονησία αύξηση των περιστατικών νεφρικής ανεπάρκειας, με 199 θανάτους, κυρίως παιδιών, που πήραν σιρόπι για τον βήχα το οποίο περιείχε υπερβολική ποσότητα διαιθυλενογλυκόλης και αιθυλενογλυκόλης

Η Ινδία ερεύνησε την Maiden Pharmaceuticals αλλά την περασμένη εβδομάδα οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι η ποιότητα των «ύποπτων» φαρμάκων ήταν η καθιερωμένη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα