Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι καταναλωτές αντιδρούν στο “λιγότερο πλαστικό” – Στο στόχαστρο κιμάς σε κενό αέρος

ΑρχικήΝέαΟι καταναλωτές αντιδρούν στο "λιγότερο πλαστικό" - Στο στόχαστρο κιμάς σε κενό αέρος
spot_img

H Sainsbury’s εφαρμόζει συσκευασίες με κενό αέρας στον κιμά της για να εξοικονομήσει τόνους πλαστικού, αλλά οι καταναλωτές αντιδρούν.

Tη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι καταναλωτές για την απόφαση της Sainsbury’s να συσκευάζει στο εξής τον κιμά σε συσκευασία με κενό αέρος.

- Advertisement -

Μετά την ανακοίνωση για την αφαίρεση του πλαστικού δίσκου από τα κοτόπουλα επωνυμίας της, σειρά έχει ο κιμάς, τον οποίον τώρα οι καταναλωτές μπορούν να βρουν σε συσκευασία με κενό αέρος. Η συσκευασία χρησιμοποιεί τουλάχιστον 55% λιγότερο πλαστικό, στα πλαίσια των δεσμεύσεων της Sainsbury’s για μείωση της χρήσης πλαστικών συσκευασιών σε προϊόντα δικής της μάρκας στο μισό έως το 2025.

Νωρίτερα φέτος η Sainsbury’s ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη εταιρεία λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο που συσκευάζει με vacuum τον κιμά εξοικονομώντας 450 τόνους πλαστικού κάθε χρόνο, αναφέρει το Sky News. Σχολίασε, επίσης, ότι η συσκευασία περιέχει την ίδια ποσότητα μοσχαρίσιου κιμά, αλλά έχει μειωθεί σε μέγεθος, γεγονός που επιτρέπει επίσης στα υποκαταστήματα να χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά το χώρο του ψυγείου και της κατάψυξης.

Παρά το γεγονός ότι η Sainsbury’s προβάλλει έντονα αυτή την καινοτομία, οι καταναλωτές έχουν διαφορετική άποψη για τις νέες συσκευασίες με κενό αέρος. Στο Twitter πλήθος ανθρώπων εξέφρασαν τη γνώμη τους, χαρακτηρίζοντας τη νέα συσκευασία είτε πολύ μικρή, είτε σαν ιατρικό προϊόν, ακόμα και αηδιαστική τη χαρακτήρισαν, ενώ τόνισαν είναι η συσκευασία είναι δύσχρηστη καθώς ο κιμάς βγαίνει δύσκολα.

Άλλοι, όμως, συνεχάρησαν την Sainsbury’s για την οικολογική της πρωτοβουλία.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα