Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Με το απόλυτο 13 στα 13, στο Μόντρεαλ του Καναδά, οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαΜε το απόλυτο 13 στα 13, στο Μόντρεαλ του Καναδά, οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
spot_img

769 διεθνείς βραβεύσεις παγκοσμίως – Παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό.

4 Πλατινένια, 5 Χρυσά και 4 Ασημένια βραβεία στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό της Βόρειας Αμερικής, CANADA IOOC 2023

Μια απόλυτη και εξαιρετικά μεγάλη διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό σημειώθηκε στον Καναδά, με 13 στα 13 και το απόλυτο ποσοστό βραβεύσεων του 100% των συμμετοχών για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων CANADA International Olive Oil Competition 2023.

Ταυτόχρονα, οι 13 βραβεύσεις αυτές, συμπληρώνουν έναν νέο αριθμό ρεκόρ. Τα 769, πλέον, διεθνή βραβεία που έχουν συγκεντρώσει τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate – Terroir.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνει την δυναμική της Ελληνικής ελαιοκομίας, τοποθετώντας την Ελλάδα και τη Σπάρτη Λακωνίας, στις πιο σημαντικές θέσεις του παγκόσμιου ελαιοκομικού χάρτη, αποτελώντας μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δεκατρείς αυτές βραβεύσεις προέρχονται από την 3η έκδοση του διεθνή διαγωνισμού CANADA IOOC που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μόντρεαλ, στην περιοχή του Κεμπέκ στον Καναδά, από 14 έως 20 Ιουνίου 2023.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον CANADA IOOC 2023, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2023, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδων CANADA International Olive Oil Competition αποτελεί ένα διαγωνισμό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρακολουθείται ιδιαίτερα στην Αμερικάνικη ήπειρο, στη Βόρεια Αμερική και ταυτόχρονα από πολλές χώρες παγκοσμίως.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με 13 εξαιρετικές βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων τους με πολύ υψηλές βαθμολογίες που ξεπέρασαν και το 96 %. Συγκεκριμένα τα βραβευμένα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου για το 2023 στον Καναδά, είναι:

MASTERPIECE Blend evoo – Πλατινένιο

Flavored Gourmet ENIGMA – Πλατινένιο

OLEOASTRON Gourmet Evoo – Πλατινένιο

AGOURELAIO Early Harvest – Πλατινένιο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Χρυσό

MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό

GEMSTONE Blend evoo – Χρυσό

FYLLIKON First Harvest – Χρυσό

PLUS HEALTH GREEN evoo – Χρυσό

PLUS HEALTH BLUE evoo – Ασημένιο

ARMONIA Monovarietal – Ασημένιο

TREASURE Blend evoo – Ασημένιο

ENSTAGMA Gourmet – Ασημένιο

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις στο Μόντρεαλ του Καναδά για το 2023 αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με εξέχουσα την ανάδειξη τεσσάρων (4) ελαιολάδων τους στα κορυφαία του διαγωνισμού, βραβευμένα με πλατινένιο βραβείο από τους διεθνείς κριτές και με απόλυτα υψηλές βαθμολογίες, που ξεπέρασαν το 96 %. 

Οι δεκατρείς (13) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον CANADA International Olive Oil Competition 2023 έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 769 διεθνών βραβεύσεων παγκοσμίως, αριθμό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο