Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αύξηση των εξαγωγών χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ- Πτώση παραγωγής στην ΕΕ και άλλες χώρες

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑύξηση των εξαγωγών χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ- Πτώση παραγωγής στην ΕΕ και άλλες χώρες
spot_img

Η παραγωγή χοιρινού κρέατος της ΕΕ συνεχίζει να μειώνεται λόγω της πίεσης από την περιβαλλοντική νομοθεσία, την ασθενέστερη κατανάλωση και το σχετικά αυξημένο κόστος των ζωοτροφών.

Αύξηση των εξαγωγών χοιρινού από τις ΗΠΑ σε άλλες χώρες προβλέπει με πρόσφατη έκθεση του USDA Foreign Agricultural Service, με κλιμάκωσή τους για το 2023 2% περισσότερο από ότι είχε προβλέψει τον Απρίλιο (10,8 εκατ. τόνοι).

- Advertisement -

Η αύξηση αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες σε όγκο και αξία αποστολές χοιρινού κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία υπεραντιστάθμισαν τις μειώσεις από τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ.

Οι μειωμένες προμήθειες χοιρινού κρέατος της ΕΕ παρέχουν ευκαιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία να αποκτήσουν μερίδιο αγοράς σε αρκετές αγορές της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας και των Φιλιππίνων, αναφέρει ο ιστότοπος ukragroconsult.com. Από την άλλη, η Κίνα παραμένει σταθερή στην υψηλή ζήτηση χοιρινού κρέατος, γεγονός που δημιουργεί πλεονέκτημα για τους εξαγωγείς, ειδικά τους μεγάλους.  

Η παγκόσμια παραγωγή χοιρινού κρέατος για το 2023 παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη από την πρόβλεψη του Απριλίου στους 114,8 εκατομμύρια τόνους, αναφέρει ο ιστότοπος.

Παρά τα ως επί το πλείστον αρνητικά περιθώρια κέρδους σε ολόκληρο τον κλάδο, η παραγωγή της Κίνας είναι υψηλότερη, αναφορικά με το πόσοι χοίροι σφαγιάστηκαν καθώς οι παραγωγοί επιδιώκουν να μειώσουν τα κοπάδια και να διατηρήσουν τις ταμειακές ροές.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή χοιρινού κρέατος της ΕΕ συνεχίζει να μειώνεται λόγω της πίεσης από την περιβαλλοντική νομοθεσία, την ασθενέστερη κατανάλωση και το σχετικά αυξημένο κόστος των ζωοτροφών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα