Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: 100 φοιτητές θύματα τροφικής δηλητηρίασης – Εξετάστηκαν 3.200 άνθρωποι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗΠΑ: 100 φοιτητές θύματα τροφικής δηλητηρίασης – Εξετάστηκαν 3.200 άνθρωποι
spot_img

Τουλάχιστον ένας φοιτητής νοσηλεύεται με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο.

Τουλάχιστον 100 φοιτητές έχουν αρρωστήσει στις ΗΠΑ καθώς επιδημία E. coli πλήττει την πανεπιστημιούπολη του  Αρκάνσας στο Fayetteville. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Αρκάνσας, μέσα σε μόλις 10 ημέρες δεκάδες φοιτητές αρρώστησαν, τέσσερις νοσηλεύτηκαν  και τουλάχιστον ένας φοιτητής, έχει αναπτύξει αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, μια δυνητικά θανατηφόρα παρενέργεια της τοξίνης Shiga.

 Όλα τα θύματα είχαν  τους ίδιους γενετικούς δείκτες, επομένως οι αρχές είναι βέβαιες ότι το ξέσπασμα προέρχεται από μια κοινή πηγή – πιθανώς φυλλώδη χόρτα που σερβίρονται στην καφετέρια. Ενώ το πανεπιστήμιο έχει πάρει συνεντεύξεις από 3.200 φοιτητές και καθηγητές για να βρει την κοινή αιτία, η πηγή της επιδημίας E. coli παραμένει άγνωστη. 

Οι αρχές κάλεσαν τους φοιτητές να παρακολουθούν την υγεία τους για συμπτώματα λοιμώξεων από E. coli. Τα συμπτώματα των λοιμώξεων από E. coli ποικίλλουν για κάθε άτομο, αλλά συχνά περιλαμβάνουν έντονες κράμπες στο στομάχι και διάρροια, η οποία είναι συχνά αιματηρή. Μερικοί ασθενείς μπορεί επίσης να έχουν πυρετό. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν μέσα σε πέντε έως επτά ημέρες. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα