Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα σε πεπόνια: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα σε πεπόνια: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων
spot_img

Παρά την έγκαιρη ανάκληση σε ΗΠΑ και Καναδά η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει.

Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων τροφικής δηλητηρίασης σε ΗΠΑ και Καναδά από πεπόνια προέλευσης Μεξικού, μολυσμένα με σαλμονέλα. Μέχρι στιγμής 3 καταναλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ οι επιβεβαιωμένοι ασθενείς στις ΗΠΑ είναι 117 και στον Καναδά 63. Συνολικά χρειάστηκαν νοσηλεία 35 άνθρωποι.

- Advertisement -

Οι αρχές από την έναρξη του τραγικού περιστατικού είχαν ενημερώσει πως ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί παρά την ανάκληση των πεπονιών. Τα πεπόνια που έχουν ανακληθεί είναι της μάρκας Malichita και Rudy πρoέλευσης Μεξικού και πωλήθηκαν μεταξύ 11 Οκτωβρίου και 14 Νοεμβρίου 2023.

Τα ύποπτα φρούτα πωλούνταν από μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ όπως η Aldi. Έχουν εκδοθεί πρόσθετες δευτερεύουσες ανακλήσεις για προϊόντα που κατασκευάστηκαν με χρήση ανακληθέντων πεπονιών και για προϊόντα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία μαζί με τα ανακληθέντα πεπόνια. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα