Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κολοσσός τηγανητής πατάτας πλήρωσε 71 εκατ. δολάρια για προϊόντα που δεν θα πουλήσει

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΚολοσσός τηγανητής πατάτας πλήρωσε 71 εκατ. δολάρια για προϊόντα που δεν θα πουλήσει
spot_img

Οι λανθασμένες εκτιμήσεις κοστίζουν…

   Η μείωση της κίνησης των εστιατορίων λόγω του πληθωρισμού, οδήγησε σε πλεόνασμα, έναν από τους μεγαλύτερος παραγωγούς τηγανητής πατάτας στον κόσμο, σύμφωνα με το FoodDive. Η Lamb Weston Holdings με έδρα το Boise του Αϊντάχο αγόρασε περισσότερες πατάτες από όσες χρειαζόταν με βάση τις υπερβολικά επιθετικές προβλέψεις πωλήσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Tom Werner σε μια κλήση κερδών δεύτερου τριμήνου στις 4 Ιανουαρίου.

   Καθώς η βιομηχανία εστιατορίων βίωσε μια απότομη ανάκαμψη από την πανδημία, η Lamb Weston ανέθεσε στους αγρότες της να φυτέψουν πατάτες τον Ιανουάριο του 2023. Ωστόσο, όταν η κίνηση του εστιατορίου κατέρρευσε στα μέσα του έτους, ο επεξεργαστής πλήρωσε το λογαριασμό για όλες τις πλεονάζουσες πατάτες που συγκέντρωσε, που ανήλθε στα 71 εκατομμύρια δολάρια. «Σύμφωνα με τις συμφωνίες μας με τους καλλιεργητές μας, είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράσουμε όλες τις πατάτες που καλλιεργούνται σε αυτά τα στρέμματα με σύμβαση», είπε ο Βέρνερ. «Ωστόσο, η αρχική μας πρόβλεψη για τις πωλήσεις αποδείχθηκε πιο επιθετική από την τρέχουσα εκτίμηση, αντανακλώντας τις πρόσφατες τάσεις ζήτησης επισκεψιμότητας εστιατορίων».

Πέρα από τη μείωση της κίνησης των εστιατορίων, οι υψηλότερες από τις αναμενόμενες αποδόσεις των καλλιεργειών συνέβαλαν επίσης στο πλεόνασμα της Lamb Weston. Η φετινή συγκομιδή «σίγουρα ήταν καλύτερη από ό,τι περιμέναμε και έχουμε δει τα τελευταία αρκετά χρόνια», είπε ο Βέρνερ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο