Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η τραγική κατάσταση των Ελληνικών ΑΕΙ

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ τραγική κατάσταση των Ελληνικών ΑΕΙ
spot_img

Επιστημονική φαντασία για την Ελλάδα ότι ισχύει σε άλλες χώρες.

Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην έγκριτη “Κ”(https://www.kathimerini.gr/society/562880005/aei-exi-chronia-sta-tetraeti-programmata-spoydon/)

Το άρθρο μιλάει και για την “αθέατη” πλευρά του …φεγγαριού που λέγεται ΑΕΙ στην Ελλάδα. Έχοντας υπηρετήσει το ΕΚΠΑ για 12 και κάτι χρόνια, θα ήθελα εδώ να προσθέσω πως τα Δημόσια Πανεπιστήμια στην Ελλάδα παρέχουν γνώσεις υψηλού επιπέδου, τουλάχιστον σε προπτυχιακό επίπεδο.

Αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα. Αν δούμε τα βιογραφικά Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στον κόσμο, η συντριπτική τους πλειοψηφία (αν όχι όλοι) έχουν σπουδάσει για το πτυχίο τους. Εκεί όμως που πάσχουμε ως χώρα είναι η χρηματοδότηση της έρευνας.

Εδώ, στην Ιρλανδία, για παράδειγμα έχουμε τον οργανισμό Enterprise Ireland (ΕΙ) (https://www.enterprise-ireland.com/en/) που χρηματοδοτεί εφαρμοσμένη έρευνα. Έχει ένα πρόγραμμα (Innovation Partnership) όπου σε συνεργασία με μια βιομηχανία, το ΕΙ χρηματοδοτεί το 75% σε μετρητά, η εταιρεία πρέπει να δώσει 20% σε μετρητά και 5% σε είδος. Επιστημονική φαντασία για την Ελλάδα.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο