Η εφαρμογή της δάφνης στην βιομηχανία ελαίων – Μελέτη Ελλήνων Επιστημόνων
Σε ένα πρόσφατο άρθρο από την ερευνητική ομάδα της καλής συναδέλφου Μαρίας Τσιμίδου στο ΑΠΘ στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, αναλύθηκε διεξοδικά το δυναμικό της δάφνης, η χημεία του αιθέριου ελαίου της και οι εφαρμογές της στην βιομηχανία των ελαίων.
Bay Laurel (Laurus nobilis L.) Essential Oil as a Food Preservative Source: Chemistry, Quality Control, Activity Assessment, and Applications to Olive Industry Products
Η μελέτη αυτή έδειξε ότι το αιθέριο έλαιο της δάφνης περιέχει 1,8-κινεόλη (1,8-cineole) και ευγενόλη (eugenol) που προσδίδουν στο έλαιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Αυτό το άρθρο ανασκόπησης αναδεικνύει τις ισχυρές βιοδραστικότητες της δάφνης που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στην παρασκευή τροφίμων όσο και στην συντήρηση ελαίων.