Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη Ελλήνων για το δυναμικό της δάφνης (bay laurel)

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜελέτη Ελλήνων για το δυναμικό της δάφνης (bay laurel)
spot_img

Η εφαρμογή της δάφνης στην βιομηχανία ελαίων – Μελέτη Ελλήνων Επιστημόνων

Σε ένα πρόσφατο άρθρο από την ερευνητική ομάδα της καλής συναδέλφου Μαρίας Τσιμίδου στο ΑΠΘ στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, αναλύθηκε διεξοδικά το δυναμικό της δάφνης, η χημεία του αιθέριου ελαίου της και οι εφαρμογές της στην βιομηχανία των ελαίων.

Bay Laurel (Laurus nobilis L.) Essential Oil as a Food Preservative Source: Chemistry, Quality Control, Activity Assessment, and Applications to Olive Industry Products

https://cibum.gr/epistimi/arthra-dimosieyseis-vivlia/meleti-toy-apth-aitherio-elaio-dafnis-os-syntiritiko-trofimon-efarmoges-se-proionta-elaioyrgias/

Η μελέτη αυτή έδειξε ότι το αιθέριο έλαιο της δάφνης περιέχει 1,8-κινεόλη (1,8-cineole) και ευγενόλη (eugenol) που προσδίδουν στο έλαιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Αυτό το άρθρο ανασκόπησης αναδεικνύει τις ισχυρές βιοδραστικότητες της δάφνης που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στην παρασκευή τροφίμων όσο και στην συντήρηση ελαίων.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο