Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Διάβασα πρόσφατα ένα αξιοσημείωτο άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Nutrtion (BJM)
Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα: “Chinese adults experienced a significant increase in dietary intake of choline, particularly phosphatidylcholine during 1991-2011 and animal-derived foods have replaced plant-based foods as the main food sources of choline.”
Με άλλα λόγια οι Κινέζοι προσέλαβαν με την τροφή τους αυξημένα επίπεδα χολίνης και φωσφατιδυλοχολίνης κατά την περίοδο 1991-2011.
Αυτό ήταν ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης κατανάλωσης ζωικής προέλευσης τροφίμων.
Για την υψηλή διατροφική αξία της φωσφατιδυλοχολίνης μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet