Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

QR codes και storytelling – Μοναδική ευκαιρία για τη Βιομηχανία τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμQR codes και storytelling - Μοναδική ευκαιρία για τη Βιομηχανία τροφίμων
spot_img

Η σύγχρονη Τεχνολογία ανοίγει ένα νέο δρόμο στη βιομηχανία τροφίμων για να προωθήσει τα προϊόντα της.

Το ζευγάρι που πριν από λίγο μπήκε στην κάβα κρασιών στο Μόναχο πλησιάζει το ράφι με τους ελληνικούς οίνους. Δεν ξέρουν πολλά για τα ελληνικά κρασιά, αλλά δοκίμασαν κάποια κατά τις διακοπές τους στην Ελλάδα και θέλουν να μάθουν περισσότερα. Η γυναίκα βγάζει το κινητό της και σκανάρει το QR code πάνω στην ετικέτα μιας φιάλης. Αμέσως μεταφέρεται νοερά στα αμπελοτόπια που αφθονούν στις ανατολικές πλαγιές του όρους Πάικου και στους λόφους με τις ήπιες κλίσεις στα νότια της Γουμένισσας, σε υψόμετρο που φτάνει τα 200-250 μέτρα, εκεί όπου οι βόρειοι άνεμοι και η υγρασία από την κοιλάδα του Αξιού ευνοούν την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιών από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα, αιώνες τώρα.

- Advertisement -

Η παραπάνω παράγραφος δημοσιεύθηκε στο cibum.gr πριν από λίγες μέρες.

Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα πώς τα QR codes μπορούν να προωθήσουν το storytelling των τροφίμων και των ποτών της Ελλάδας. Και όπως έχουμε ξαναγράψει για το storytelling, μια ιστορία είναι ο καλύτερος τρόπος προώθησης των προϊόντων. Και η δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Κilkis Wineries», που ξεκίνησε στη βάση μιας ιδέας των ανθρώπων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στην οποία «μπήκαν» με ενθουσιασμό οι οινοποιοί και αμπελουργοί της περιοχής και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ), αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα