Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, 2024
19.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Πίνετε πολύ νερό; Τι έδειξε νέα μελέτη που διερεύνησε 18 επιστημονικά άρθρα

Πρώτη συστηματική διερεύνηση στοιχείων, από ερευνητές του UC San Francisco για την αυξημένη πρόσληψη νερού.

Έλληνες φοιτητές από ΕΚΠΑ, ΓΠΑ και ΕΜΠ κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM

Σημαντική διάκριση της φοιτητικής ερευνητικής ομάδας iGEM Athens 2024 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM.

Εξάψεις εμμηνόπαυσης: Η αλλαγή στη διατροφή που δίνει λύση – Ευρήματα μελέτης

Η αντικατάσταση ζωικών προϊόντων με τρόφιμα φυτικής προέλευσης οδηγεί σε μείωση κατά 92% των εξάψεων στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Καταπολέμηση της υψηλής πίεσης με… φωλιές πουλιών!

Βρώσιμο ρόφημα με φωλιά πουλιών: Ένα νέο όπλο στη μάχη κατά της υπέρταση.

Καρκινογόνες ουσίες σε κεμπάπ: Τρόποι μείωσης των PAH σύμφωνα με τους επιστήμονες τροφίμων

Προσδιορισμός 16 Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων προτεραιότητας, σε ποικιλίες Doner Kebab που μαγειρεύονται με διαφορετικές πηγές θέρμανσης.

Ερευνητές ανακάλυψαν άγνωστη μέχρι τώρα ουσία στο πόσιμο νερό – Ελέγχεται αν ευθύνεται για καρκίνους

Μετά από 10 χρόνια έρευνας, επιστήμονες ανακάλυψαν άγνωστη ουσία στο πόσιμο νερό την οποία εξετάζουν εάν συνδέεται με καρκίνο.

Παγωτό: Νέο πρόσθετο για την αντιμετώπιση των κρυστάλλων πάγου

Το πρόσθετο που προστατεύει το παγωτό από τους κρυστάλλους πάγου που σχηματίζονται με τις εναλλαγές της θερμοκρασίας.

Aloe Vera: Θαυματουργό φυτό ή παράγοντας τοξικού κινδύνου; Επιστημονική ανασκόπηση

Μύθοι και αλήθειες για το γνωστό από την αρχαιότητα φυτό που παρουσιάζεται ως πανάκεια για όλες τις ασθένειες.

Βιομηχανία Τροφίμων: Τα εμπόδια στην ασφάλεια τροφίμων χαμηλής υγρασίας

Οι ερευνητές του Purdue εντοπίζουν τα εμπόδια στην ασφάλεια των τροφίμων στη βιομηχανία τροφίμων χαμηλής υγρασίας.

Νανοζυμαρικά – Ερευνητές δημιούργησαν σπαγγέτι 200 φορές πιο λεπτά από… μία τρίχα!

Βράζουν σε ένα δευτερόλεπτο, αλλά... χορταίνουν;

Φως LED: Η νέα προσέγγιση για τη διάσπαση των PFAS

Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κολοράντο έχουν βρει μια νέα προσέγγιση για τη διάσπαση των PFAS.

Ανακάλυψη σταθμός: Πώς οι ερευνητές “μεταμφίεσαν” τις φυτικές ίνες για να τις κάνουν πιο νόστιμες

Η επιστήμη διευκολύνει την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες ανοίγοντας νέες ευκαιρίες στη βιομηχανία τροφίμων.

Νοσοκομείο Μεταξά: Παγκόσμια πρωτιά σε διεθνή κλινική μελέτη

Μια ακόμα πρωτοπορία για το Νοσοκομείο Μεταξά, μετά την εξασφάλιση νέας καινοτόμου και στοχευμένης θεραπείας με ραδιοφάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη.

Ποιοι και γιατί τιμήθηκαν για την συνεισφορά τους στον χώρο των τροφίμων και της διατροφής στα FEA 2024 (video)

Η συντακτική ομάδα του cibum, η οργανωτική επιτροπή των FEA 2024 και εκπρόσωποι των χορηγών των FEA 2024 επέλεξαν σειρά προσωπικοτήτων που διακρίθηκαν το 2024.

Το “έξυπνο” γλυκαντικό που μειώνει κοιλιακό λίπος, πίεση και σάκχαρο – Ευρήματα μελέτης

Το γλυκαντικό που μειώνει το σάκχαρο, την αρτηριακή πίεση και το κοιλιακό λίπος και βελτιώνει την υγεία του εντέρου.

Πώς η σαλμονέλα βοηθά την έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου του εντέρου

Τα βακτήρια της σαλμονέλας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του καρκίνου του εντέρου σύμφωνα με επιστήμονες.

Στα “σκαριά” το νέο Ozempic που μειώνει την όρεξη και αυξάνει τις καύσεις, αλλά δεν προκαλεί ναυτία και εμετό

Νέος στόχος φαρμάκου απώλειας βάρους που καίει ενέργεια και μειώνει την όρεξη, χωρίς ναυτία και έμετο.

Προβλήματα όσφρησης: Ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μ. Αρτόπουλος ανακοινώνει νέα θεραπεία για την οσφρητική δυσλειτουργία

Ακίνδυνη και αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Η σαλμονέλα είναι… “απατεώνας”: Πώς εξαπατά την άμυνα του οργανισμού για να προκαλέσει μόλυνση

Νέα μελέτη δείχνει πώς η σαλμονέλα εξαπατά την άμυνα του εντέρου για να προκαλέσει μόλυνση.

Το άνοστο και δυσάρεστο φαγητό κινητοποιεί τους μυς των… φρυδιών!

Ερευνητές βρήκαν τα νεύρα του προσώπου και τα σημεία του εγκεφάλου που αντιδρούν σε ευχάριστη και δυσάρεστη τροφή.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Στην Ελλάδα το ECDC – Απειλούνται οι ασθενείς στα ελληνικά νοσοκομεία από την εξάπλωση πολυανθεκτικών βακτηρίων

Επίσκεψη εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κέντρο πρόληψης και Ελέγχου νοσημάτων στην Ελλάδα για την μικροβιακής αντοχής (AMR) κατόπιν αιτήματος των εθνικών αρχών.

Και άλλος σπάνιος τύπος σαλμονέλας σε Ιταλική ρόκα

Νέα ειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο από ρόκα προέλευσης Ιταλίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο