Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Το “μυστικό” του ξεκούραστου πρωινού ξυπνήματος ανακάλυψαν επιστήμονες

Επιστημονική ανακάλυψη για τον τρόπο που θα μας βοηθήσει να ξυπνάμε πιο ξεκούραστοι και σε εγρήγορση

Λειτουργικό ρόφημα από καφέ και πυρηνέλαιο ανέπτυξαν επιστήμονες τροφίμων

Ο εμπλουτισμός του καφέ με πυρηνέλαιο θα μπορούσε να ενισχύσει τα οφέλη για την υγεία και να προωθήσει τη βιωσιμότητα

Τα “οικολογικά” πλαστικά είναι χειρότερα! Καταστρέφουν πολλαπλά όργανα σύμφωνα με μελέτη

Τα βιοδιασπώμενα πλαστικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, υποστηρίζει νέα πειραματική μελέτη

Τυριά σε άλμη: Ερευνητές ανακαλύπτουν νέο φυσικό πρόσθετο για την παράταση της διάρκειας ζωής

Ερευνητές αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα του κύμινου ως μετασυντηρητικός παράγοντας σε άλμη τυριού με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι

Κακή Αναπνοή; Άσχημα νέα – Η Ουλίτιδα επιδεινώνει τις ηπατικές παθήσεις

Επιστημονική ανασκόπηση συνδέει τη περιοδοντική νόσο με χρόνιες παθήσεις στο ήπαρ

Ανεξήγητες ημικρανίες και πόνοι στο σώμα: Μήπως πρέπει να επισκεφθείτε οδοντίατρο; Ευρήματα μελέτης

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ αποκάλυψε σημαντική σύνδεση της κακής στοματικής υγείας με υψηλότερες περιπτώσεις ημικρανιών, και πόνων στην κοιλιά και στο σώμα στις γυναίκες

Το cibum εξασφαλίζει LICI στην άμεση ενημέρωση νομοθεσίας Ασφάλειας Τροφίμων στο κινητό σας με το Foodamental LICI by tami της TÜV AUSTRIA Hellas

Η είδηση είναι πως ένα εργαλείο – λύση για την ενημέρωση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας Ασφάλειας Τροφίμων δημιουργήθηκε, δοκιμάστηκε και είναι εδώ για τους αναγνώστες του cibum, σε προνομιακή! Πρόκειται για την Πλατφόρμα LICI by tami της TÜV AUSTRIA Hellas.

Συμπτώματα χρόνιας κόπωσης: Τα ευρήματα μελέτης για την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής

Συμπλήρωμα διατροφής για το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης - Συστηματική ανασκόπηση

Χοιρινό σουβλάκι-κοντοσούβλι: Επιστημονική γνωμοδότηση για τον μέγιστο χρόνο παραμονής σε θερμοκρασία δωματίου μετά το ψήσιμο

Πόσο χρόνο μπορεί να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου το χοιρινό σουβλάκι και το χοιρινό κοντοσούβλι από άποψη ασφάλειας τροφίμων

Οι ερευνητές ανακαλύπτουν γιατί και πως το πλαστικό απελευθερώνει επικίνδυνα μικροπλαστικά

Η μοναδική κατασκευή που κάνει το πλαστικό τόσο χρήσιμο το κάνει επίσης επιρρεπές στο σχηματισμό επικίνδυνων μικρο- και νανοσκοπικών θραυσμάτων

Φυτικά γαλακτοκομικά: Ερευνητές βρήκαν τρόπο βελτίωσης της γεύσης και της διατροφικής ποιότητας

Η ζύμωση με επιλεγμένα βακτηριακά στελέχη μπορεί να μειώσει τις δυσάρεστες γεύσεις και να υποβαθμίσει τα αντιθρεπτικά συστατικά σύμφωνα με επιστημονική ανασκόπηση

Οι επιστήμονες έστειλαν σπόρους σόγιας σε τροχιά και έκαναν “Διαστημική ζύμωση” – Οι διαφορές με τη ζύμωση στη γη

Πρώτη ζύμωση τροφίμων στο διάστημα: Ευκαιρίες και προκλήσεις του «διαστημικού terroir»

Ποιο γάλα έχει τα περισσότερα μικροπλαστικά – Εργαστηριακή ανάλυση σε δημοφιλείς μάρκες

Ευρήματα μελέτης για τα επίπεδα ινώδους μικροπλαστικού σε επώνυμα δείγματα γάλακτος

Η τσίχλα που μειώνει κατά 95% τον κίνδυνο εποχικής γρίπης και έρπη! Επιστημονική ανακάλυψη

Νέα προσέγγιση για την καταπολέμηση της γρίπης και του έρπητα με τσίχλα με βάση τα φασόλια

Λιστέρια στο τυρί: Σε πόσο χρόνο αποθήκευσης σε ψύξη ξεπερνά το νομοθετικό όριο – Νέα Μελέτη

Ερευνητές ανέπτυξαν μαθηματικό μοντέλο ελέγχου της Listeria στο τυρί

Ελληνική μελέτη: Η ρύπανση γερνάει και προκαλεί αθηρωμάτωση

Καθαρός αέρας, υγιεινή διατροφή, καλή ψυχολογική υγεία χαρίζουν χρόνια

Listeria monocytogenes και λιστερίωση: Ένα παγκόσμιο αίνιγμα

Επιστημονική ανασκόπηση, διερευνά την ικανότητα του Listeria monocytogenes να επιβιώνει σε σκληρές συνθήκες και να προκαλεί ασθένεια με υψηλά ποσοστά θνησιμότητας

Σωματικός πόνος χωρίς νόσο: Το τρόφιμο που μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα – Μελέτη

Τι είναι οι "μη αναγνωρισμένες ενοχλήσεις" και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν

Το φρούτο που μειώνει τους πόνους της περιόδου σύμφωνα με μελέτη

Η μέση ένταση εμμηνορροϊκού πόνου που βίωσαν οι συμμετέχουσες σε μελέτη μειώθηκε από 7,59 σε 5,68 βαθμούς μετά την κατανάλωση του νόστιμου φρούτου

Οι Ευρωπαίοι ζουν περισσότερο από τους Αμερικάνους δείχνει μελέτη του Πανεπιστημίου Brown

Ακόμη και οι πλουσιότεροι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τους Ευρωπαίους ομολόγους τους

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης