Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Άρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία

Ο ανθρώπινος οργανισμός χρησιμοποιεί το λίπος για να καταπολεμήσεις τις λοιμώξεις – Νέα επιστημονική έρευνα

Η καταπολέμηση της μόλυνσης απαιτεί πολλή ενέργεια και οι αποθήκες λίπους είναι τεράστιες ενεργειακές αποθήκες, οι οποίες παρέχουν το καύσιμο για τα βλαστοκύτταρα του αίματος προκειμένου να ενισχύσουν την ανοσολογική απόκριση

Πώς το ανθρώπινο λάθος και η προκατάληψη μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων

Το ανθρώπινο λάθος και η μεροληψία, μειώνονται εάν υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα ποιοτικού ελέγχου - για το σχεδιασμό του χώρου εργασίας, την υγιεινή, τη ροή εργασίας, τη συλλογή δεδομένων και τις αναλύσεις.

Άσκηση και σνακ: Η σημασία του χρόνου στην σωστή επιλογή σνακ

Τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης δείχνουν ότι η απλή δέσμευση εκ των προτέρων σε ένα σνακ οδηγεί σε πιο υγιεινές επιλογές μετά την άσκηση

Είναι καλύτερο για τα παιδιά το γάλα με χαμηλά ή πλήρη λιπαρά; Τι λέει η επιστήμη

Τι συνιστούν οι επιστήμονες για το είδος των γαλακτοκομικών σε σχέση με τα λιπαρά που πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας

Ντομάτα: Οι χρωστικές που επηρεάζουν το χρώμα επηρεάζουν και τη γεύση -Νέα έρευνα

Οι ποικιλίες ντομάτας με άφθονη χλωροφύλλη έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, συμβάλλοντας στη γλυκιά γεύση

Αντίσταση των εργαζομένων στις αλλαγές: Το “μυστικό” όπλο των μάνατζερ

Γενικά οι άνθρωποι τείνουν να αντιστέκονται στην αλλαγή, παραμένουν δύσπιστοι για άγνωστα προϊόντα και τεχνολογίες και αποφεύγουν νέους τρόπους εργασίας

Νέα έρευνα: οι φόροι στα ζαχαρούχα ποτά είναι αποτελεσματικοί στη μείωση πρόσληψης της ζάχαρης

Επί του παρόντος, περισσότερο από το 50% των ενηλίκων και το 65% των παιδιών καταναλώνουν περισσότερα πρόσθετα σάκχαρα από ό, τι συνιστάται

Τσιπούρα: Νέα μελέτη για τη μικροχλωρίδα στις συνθήκες συσκευασίας

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από το ΠΑΔΑ σε συνεργασία με το ΓΠΑ.

Πώς η περιορισμένη διατροφή στην πρώιμη ζωή θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναπαραγωγή αργότερα

Έρευνα έδειξε ότι η μετάβαση σε διατροφή χωρίς περιορισμούς βοήθησε σημαντικά την αναπαραγωγή.

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων

Πώς οι αλλαγές στη διατροφή ενός έθνους μπορούν να επηρεάσουν τη συμβολή του στην κλιματική αλλαγή.

Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλών λιπαρών και χαμηλού νατρίου

Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και νάτριο, με μερική ή ολική αντικατάσταση του λίπους και του NaCl

Μαθαίνω καλύτερα το Excel 2019

Excel 2019 FREE cheat sheets από την CustomGuide - Μαθαίνω καλύτερα και εκπαιδεύω συνεργάτες, υπαλλήλους και πελάτες.

Τα πλεονεκτήματα της ήπιας επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών

Δημοσιευμένο Άρθρο του Mohammed Wasim Siddiqui στο Journal of Scientific & Industrial Research

Δημιουργία focus group για γευστική δοκιμή μαγιονέζας

Δημοσιευμένο Άρθρο της Alejandra Flores στο Journal of Sensory Studies

RASFF 2019

Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές. 

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης