Μετάβαση στο περιεχόμενο
Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταγόνες επιστήμης

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμης

Ελληνική συνεργασία δίνει τον πρώτο βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ασφάλεια Τροφίμων

Η Big Blue Data Academy και η Agroknow ένωσαν τις  δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός Βοηθού Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ασφάλεια των Τροφίμων.

Οργανοληπτική Δοκιμή Τροφίμων: Το υπερόπλο που δίνει Στρατηγικό Πλεονέκτημα

Τα sensory tests τροφίμων και ποτών, είναι ένα σύγχρονο εργαλείο αξιολόγησης των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος μέσω των αισθήσεων, όπως η γεύση, η όσφρηση, η όραση, η αφή και η ακοή.

Έξυπνη Διαχείριση Ασφάλειας Τροφίμων με το FOODAKAI – Ξεκινήστε Δωρεάν!

Στη σημερινή σύνθετη εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, η πρόληψη των κινδύνων δεν είναι επιλογή—είναι αναγκαιότητα.

Ζωύφια σε αλεύρι και ζυμαρικά: Το υλικό συσκευασίας που τα περιορίζει

Πονοκέφαλος στην αλευροβιομηχανία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων είναι η ικανότητα του λασιοδέρματος, Lasioderma serricorne, να προσβάλλει συσκευασμένα τρόφιμα όπως αλεύρι σίτου, δημητριακά και ζυμαρικά.

Πώς το γάλα γίνεται γιαούρτι

Η επιστήμη πίσω από τη ζύμωση γιαουρτιού

Πώς η Επιστήμη μπορεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού;

Τι να την κάνεις τη γνώση όταν δεν μπορείς να την επικοινωνήσεις στη γλώσσα του κοινού ώστε να γίνει κατανοητή, εύπεπτη και σεβαστή...

Διασταυρούμενη επιμόλυνση: Ο μεγαλύτερος φόβος για παρουσία αλλεργιογόνων στα τρόφιμα – Τρόποι προφύλαξης

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων θεωρούν τη διασταυρούμενη μόλυνση ως τη μεγαλύτερη πρόκληση σχετικά με τα αλλεργιογόνα τροφίμων

Ανανάς: Και όμως δεν καίγεται κατά την επαφή με μεταλλική μπάλα στους 1.000 βαθμούς Κελσίου!

Το πείραμα που εκπλήσσει και το φαινόμενο Leidenfrost

Προσοχή σε δημοφιλές συμπλήρωμα για την αυπνία – Γιατί οι Αρχές της Δανίας το απαγόρευσαν

Ashwagandha: μαγικό βότανο της Αγιουρβέδα ή απορρυθμιστής ορμονών και αιτία αποβολών;

Κριτήρια επιλογής “εργαλείων” ανίχνευσης τροφιμογενών παθογόνων μικροοργανισμών στα τρόφιμα

Η ταυτοποίηση των τροφογενών παθογόνων μπορεί να γίνει με συμβατικές μεθόδους ή με πιο προηγμένες, όπως η χρήση βιοαισθητήρων - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Σταφυλοκοκκική εντεροτοξίνη: Ο ”παράξενος” κίνδυνος στα γαλακτοκομικά!

Μεταξύ των αιτιών μικροβιακών τροφικών διαταραχών της υγείας του ανθρώπου, η σταφυλοκοκκική τροφική τοξίνωση κατέχει σημαντική θέση.

ΤÜV AUSTRIA FOOD ALLERGENS LABS: Νέο σχήμα διεργαστηριακών δοκιμών TAFAL® !

Πλήρης γκάμα δοκιμών σε ακολουθία του ΕΚ 2023/915 και των νέων ανώτατων ορίων που προβλέπονται σε αυτόν για διάφορους επιμολυντές.

Γιατί μυρίζει τόσο ωραία το μπέικον όταν τηγανίζεται;

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μπέικον είναι νόστιμο, αλλά τι είναι αυτό που κάνει το μαγείρεμα του μπέικον, να μυρίζει τόσο μα τόσο ωραία;

Το 70% των τροφίμων πλησίον του ταμείου είναι ανθυγιεινά

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια (ΗΠΑ) διαπίστωσε πως το 70% των τροφίμων και των ποτών που βρίσκονται πλησίον του ταμείου είναι τρόφιμα επεξεργασμένα και όχι τόσο υγιεινά.

Τα τρόφιμα που καταπολεμούν τις εποχικές αλλεργίες

Ποιες είναι οι 5 κατηγορίες τροφών που ανακουφίζουν από τις εποχιακές αλλεργίες;

Παράδειγμα κυκλικής οικονομίας: Επαναχρησιμοποιώντας τις κάψουλες καφέ σε μηχανήματα και αισθητήρες

Ερευνητές από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας και της Βραζιλίας ανακάλυψαν μια μέθοδο χρήσης νήματος από τις κάψουλες καφέ ως πρώτη ύλη για άλλα μηχανήματα.

“Το φοβισμένο πιπέρι”: Το παιδικό πείραμα για την υγιεινή των χεριών

Μια διασκεδαστική επιστημονική δραστηριότητα που μαθαίνει στα παιδιά την σημασία του πλυσίματος των χεριών

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Η απαγόρευση στις γεύσεις μπορεί να αποτρέψει τη χρήση από εφήβους

Νέα έρευνα έδειξε πως οι γεύσεις μενθόλης και φρούτων παίζουν σημαντικό ρόλο στο πόσο δημοφιλές είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους εφήβους.

Πόσο πραγματικά υγιεινά είναι τα φυτικά μπιφτέκια;

Τα φυτικά μπιφτέκια θεωρούνται πυρήνας της βιώσιμης διατροφής, αλλά πόσο υγιεινά είναι;

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Μετανάστευση καρκινογόνων χημικών από τις κάψουλες εσπρέσο – Ευρήματα επιστημονικής μέτρησης

Πόσο επικίνδυνες είναι οι κάψουλες καφέ για απελευθέρωση στον παρασκευασμένο καφέ, χημικών ουσιών που υπάρχουν στη συσκευασία της κάψουλας

Μελέτη ΣΟΚ: Αυτά είναι τα δημοφιλή ποτά που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρο καρκίνο του στόματος

Τα ευρήματα της μελέτης μπορεί να εξηγούν την ανεξήγητη αύξηση των καρκίνων του στόματος, ειδικά μεταξύ των γυναικών, που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια
spot_img

Ροή Ενημέρωσης