Η είδηση είναι πως ένα εργαλείο – λύση για την ενημέρωση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας Ασφάλειας Τροφίμων δημιουργήθηκε, δοκιμάστηκε και είναι εδώ για τους αναγνώστες του cibum, σε προνομιακή! Πρόκειται για την Πλατφόρμα LICI by tami της TÜV AUSTRIA Hellas.
Τα sensory tests τροφίμων και ποτών, είναι ένα σύγχρονο εργαλείο αξιολόγησης των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος μέσω των αισθήσεων, όπως η γεύση, η όσφρηση, η όραση, η αφή και η ακοή.
Πονοκέφαλος στην αλευροβιομηχανία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων είναι η ικανότητα του λασιοδέρματος, Lasioderma serricorne, να προσβάλλει συσκευασμένα τρόφιμα όπως αλεύρι σίτου, δημητριακά και ζυμαρικά.
Η ταυτοποίηση των τροφογενών παθογόνων μπορεί να γίνει με συμβατικές μεθόδους ή με πιο προηγμένες, όπως η χρήση βιοαισθητήρων - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια (ΗΠΑ) διαπίστωσε πως το 70% των τροφίμων και των ποτών που βρίσκονται πλησίον του ταμείου είναι τρόφιμα επεξεργασμένα και όχι τόσο υγιεινά.
Ερευνητές από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας και της Βραζιλίας ανακάλυψαν μια μέθοδο χρήσης νήματος από τις κάψουλες καφέ ως πρώτη ύλη για άλλα μηχανήματα.
Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές