Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΑρχικήΝέαΟι πιο σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό νομοσχέδιο
spot_img

cibum team

   Νόμος του Κράτους είναι από χθες το εργασιακό νομοσχέδιο, που αλλάζει άρδην τον «χάρτη» στην αγορά εργασίας στη χώρα. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία εργοδότη-εργαζόμενου ξεχωρίζει από το «μενού» των 18 κορυφαίων αλλαγών. Οι υπερωρίες αυξάνονται, όπως επίσης και οι κλάδοι που οι επιχειρήσεις θα μπορούν νόμιμα να αξιοποιούν εργαζόμενους και τις Κυριακές. Το καθεστώς των απολύσεων τροποποιείται, με αλλαγές και επί της αποζημίωσης.

Θεσμοθετείται η εγγυημένη υπηρεσία σε περίπτωση απεργίας σε επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας, εισέρχεται το ηλεκτρονικό μητρώο και η ηλεκτρονική ψηφοφορία στον συνδικαλισμό, ενώ απαγορεύεται η επαναπροκήρυξη απεργίας που θα κριθεί παράνομη. Οι συνδικαλιστές θα βρίσκονται αντιμέτωποι με αστική ευθύνη εάν προβούν σε παράνομες πράξεις στη διάρκεια απεργιών. Επίσης, δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ψηφιακή κάρτα εργασίας, με στόχο να αντιμετωπιστούν η μαύρη εργασία και οι αδήλωτες υπερωρίες. Η Επιθεώρηση Εργασίας μετατρέπεται σε ανεξάρτητη αρχή, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν οι όποιες πολιτικές παρεμβάσεις.

Μπαίνουν κανόνες στην τηλεργασία, με τη θέσπιση του δικαιώματος της αποσύνδεσης και θεσπίζονται μια σειρά από άδειες για την εξισορρόπηση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή. Ακόμη λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας, αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Οι βασικότερες αλλαγές είναι:

 

1 Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας με την οποία αντιμετωπίζονται η μαύρη εργασία και οι αδήλωτες υπερωρίες. Πρόκειται για έναν ψηφιακό μηχανισμό που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το σύστημα θα υλοποιηθεί σε τρία βήματα, που έχουν ως εξής: Α. Σε πρώτη φάση, εντός του έτους οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν ηλεκτρονικά πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που καταχωρίζονται στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» σχετικά με τον εργασιακό τους βίο. Β. Ως τις αρχές του 2022 θα είναι έτοιμη η «μήτρα» της κάρτας εργασίας, δηλαδή το ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα υποδέχεται τις πληροφορίες που θα καταχωρούν ψηφιακά εργαζόμενοι και εργοδότες. Γ. Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με παρακολούθηση της πραγματικής απασχόλησης σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.

ΔΙαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ  

Πηγή: naftemporiki

Δείτε: 

Καφές: Γνωστές και άγνωστες επικίνδυνες παρενέργειες. Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση. 

Alert για τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Δρόμος προς την παχυσαρκία Τα επεξεργασμένα τρόφιμα η βασική τροφή παιδιών και εφήβων. 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! Μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία και μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή. 

Από 671 ευρώ ο μισθός στην εστίαση – Ποιους αφορά η νέα 2ετής σύμβαση 

Η σημασία της γεύσης στην παραγωγή νέων τροφίμων και ποτών 

ΗΠΑ: Ανάκληση σκυλοτροφής λόγω σαλμονέλας 

ΗΠΑ: Ανάκληση σνακ «Ελληνικό γιαούρτι με φράουλα» λόγω μεταλλικών θραυσμάτων 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan! 

Τα 8 εντυπωσιακά οφέλη του χυμού καρότο 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης 

Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας   

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα