Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

16 δηλητηριάσεις στην Ουάσιγκτον μετά από κατανάλωση βιολογικού γιαουρτιού

ΑρχικήΝέα16 δηλητηριάσεις στην Ουάσιγκτον μετά από κατανάλωση βιολογικού γιαουρτιού
spot_img

cibum team

  Άλλο ένα παιδί προστέθηκε στη λίστα των ασθενών ως κρούσμα Ε. Coli μετά από κατανάλωση βιολογικού γιαουρτιού στην Ουάσιγκτον. Συνολικά 16 άνθρωποι έχουν νοσήσει από την κατανάλωση του γιαουρτιού της εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων Pure Eire Dairy σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας. Εννέα από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Τέσσερις έχουν αναπτύξει αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), έναν τύπο νεφρικής ανεπάρκειας που μπορεί να είναι θανατηφόρος. Οι εννέα ασθενείς είναι παιδιά κάτω των 9 ετών.

Δεν αρρώστησαν όμως μόνο όσοι κατανάλωσαν το συγκεκριμένο γιαούρτι. Υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένοι ασθενείς στην Αριζόνα που μολύνθηκαν μετά από επαφή με επισκέπτες από την πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Οι περισσότεροι από τους άρρωστους ανέφεραν ότι τρώνε βιολογικό γιαούρτι από το Pure Eire Dairy στο Othello, WA. Τόσο η επωνυμία PCC όσο και το γιαούρτι Pure Eire έχουν ανακληθεί.

Η παραγωγή γιαουρτιού στο γαλακτοκομείο παραμένει κλειστή, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γεωργικού τμήματος όμως συνεχίζεται κανονικά η παραγωγή παστεριωμένου γάλακτος.

Τα δείγματα που συλλέχθηκαν στο αγρόκτημα ήταν αρνητικά για το στέλεχος του παθογόνου, αλλά οι ύποπτες παρτίδες δεν ήταν πλέον διαθέσιμες για δοκιμή.

Τι είναι η λοίμωξη E. coli

Όποιος έχει φάει οποιοδήποτε από τα εμπλεκόμενα προϊόντα και έχει αναπτύξει συμπτώματα μόλυνσης από E. coli πρέπει να ζητήσει ιατρική βοήθεια και να ενημερώσει το γιατρό του. Απαιτούνται συγκεκριμένες εξετάσεις για τη διάγνωση των λοιμώξεων, οι οποίες μπορούν να μοιάζουν με άλλες ασθένειες.

Τα συμπτώματα των λοιμώξεων από E.coli ποικίλλουν σε κάθε άτομο, αλλά συχνά περιλαμβάνουν σοβαρές κράμπες στο στομάχι και διάρροια, η οποία είναι συχνά αιματηρή. Μερικοί ασθενείς μπορεί επίσης να έχουν πυρετό. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν εντός πέντε έως επτά ημερών. Άλλοι μπορεί να αναπτύξουν σοβαρά ή απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα και επιπλοκές.

Περίπου 5 έως 10 τοις εκατό αυτών που έχουν διαγνωστεί με λοιμώξεις από E.coli αναπτύσσουν μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή επιπλοκή νεφρικής ανεπάρκειας, γνωστή ως αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS). Τα συμπτώματα του HUS περιλαμβάνουν πυρετό, κοιλιακό άλγος, αίσθημα πολύ κούρασης, μειωμένη συχνότητα ούρησης, μικρές ανεξήγητες μώλωπες ή αιμορραγία και ωχρότητα.

Πολλά άτομα με HUS αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά μερικοί έχουν μόνιμα προβλήματα ή πεθαίνουν. Αυτή η πάθηση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή σε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών λόγω του ανώριμου ανοσοποιητικού τους συστήματος, των ηλικιωμένων ενηλίκων λόγω επιδείνωσης του ανοσοποιητικού συστήματος και των ατόμων με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα όπως ασθενείς με καρκίνο.

Τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα HUS πρέπει αμέσως να αναζητήσουν επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Τα άτομα με HUS πιθανότατα θα νοσηλευτούν επειδή η πάθηση μπορεί να προκαλέσει άλλα σοβαρά και συνεχιζόμενα προβλήματα όπως υπέρταση, χρόνια νεφρική νόσο, εγκεφαλική βλάβη και νευρολογικά προβλήματα.

Δείτε: 

Καφές: Γνωστές και άγνωστες επικίνδυνες παρενέργειες. Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση. 

Alert για τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Δρόμος προς την παχυσαρκία Τα επεξεργασμένα τρόφιμα η βασική τροφή παιδιών και εφήβων. 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! Μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία και μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή. 

Από 671 ευρώ ο μισθός στην εστίαση – Ποιους αφορά η νέα 2ετής σύμβαση 

Η σημασία της γεύσης στην παραγωγή νέων τροφίμων και ποτών 

ΗΠΑ: Ανάκληση σκυλοτροφής λόγω σαλμονέλας 

ΗΠΑ: Ανάκληση σνακ «Ελληνικό γιαούρτι με φράουλα» λόγω μεταλλικών θραυσμάτων 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan! 

Τα 8 εντυπωσιακά οφέλη του χυμού καρότο 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης 

Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας   

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα