Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

3+1 απλές αλλά βασικές πρακτικές υγιεινής, που πρέπει να ακολουθείτε στην κουζίνα σας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων3+1 απλές αλλά βασικές πρακτικές υγιεινής, που πρέπει να ακολουθείτε στην κουζίνα σας
spot_img

Τέσσερις απλές συμβουλές για να έχετε “το κεφάλι σας ήσυχο”

Από την επιλογή του ξύλου κοπής μέχρι το πλύσιμο των χεριών σας, υπάρχουν πολλές απλές ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποθηκεύσετε και να προετοιμάσετε τα προϊόντα σας στο σπίτι σε καλές συνθήκες. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να… έχετε “το κεφάλι σας ήσυχο”.

- Advertisement -

Πότε πρέπει να καθαρίζετε το ψυγείο και τον καταψύκτη σας;

Ψύκτες, ψυγείο, καταψύκτη… Είναι απαραίτητο να διατηρούνται σωστά αυτοί οι χώροι για να αποτρέπεται η εξάπλωση βακτηρίων μεταξύ των τροφίμων.

  • Συνιστάται να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε το ψυγείο σας κάθε μήνα.
  • Η απόψυξη, ο καθαρισμός και η απολύμανση του καταψύκτη πρέπει να πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο.

Σε τι θερμοκρασία πρέπει να διατηρούνται;

Η θερμοκρασία στο ψυγείο πρέπει να είναι κάτω από 4°C. Για τον καταψύκτη, η προτεινόμενη θερμοκρασία είναι -18°C. Συμβουλή: για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει παρουσιαστεί ηλεκτρικό σφάλμα στον καταψύκτη (και επομένως προκλήθηκε απόψυξη), τοποθετήστε ένα μπουκάλι μισογεμάτο με νερό. Μόλις κρυώσει, γυρίστε το μπουκάλι ανάποδα. Εάν πέσει ο πάγος, σημαίνει ότι έχει συμβεί απόψυξη.

Τι προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνετε όταν μαγειρεύετε;

  • Φροντίστε να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν προετοιμάσετε και καταναλώσετε φαγητό.
  • Κρατήστε τα ζώα μακριά από την κουζίνα.

Από ποιο υλικό πρέπει να επιλέξετε το ξύλο κοπής σας;

Ξύλινες ή πολυαιθυλενικές σανίδες κοπής; Το σημαντικότερο είναι να φροντίζετε να τα καθαρίζετε σχολαστικά μετά από κάθε χρήση.

Για να αποφευχθεί η μεταφορά μολυσματικών ουσιών μεταξύ των τροφίμων, είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε την ίδια σανίδα για όλα τα προϊόντα. Το ένα θα πρέπει να προορίζεται για ωμό κρέας και ψάρι, ενώ το άλλο θα χρησιμοποιείται για μαγειρευτά φαγητά και καθαρά λαχανικά. Πρέπει επίσης να φροντίζετε να καθαρίζετε τις επιφάνειες εργασίας στις οποίες ετοιμάζετε φαγητό μετά από κάθε χρήση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.

Φράουλες με 24 διαφορετικά φυτοφάρμακα – Εργαστηριακή δοκιμή του Il Salvagente

Οι φράουλες συγκαταλέγονται στα κορυφαία φρούτα που έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα