Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

6ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιόλαδου: Ρεκόρ συμμετοχών

ΑρχικήΝέα6ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιόλαδου: Ρεκόρ συμμετοχών
spot_img

cibum team


  Ο  6ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιόλαδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC), θα πραγματοποιηθεί 3-5 Ιουνίου 2021, σε μία από τις ελαιοκομικές περιοχές της Ελλάδας, στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Στον διαγωνισμό θα βραβευτούν, μετά από αξιολόγηση, τα καλύτερα ελαιόλαδα βάσει των ποιοτικών κριτηρίων του Διεθνούς Γραφείου Ελαιοκομίας (International Olive Council, IOC). Ο φετινός διαγωνισμός διεξάγεται με ρεκόρ συμμετοχών, 570 δείγματα ελαιόλαδου, που προέρχονται από 24 χώρες. Tα ελαιόλαδα αξιολογούνται από 25μελή διεθνή κριτική επιτροπή, η διαδικασία αξιολόγησης είναι κλειστή στο κοινό και η οργανοληπτική δοκιμή των ελαιόλαδων είναι «τυφλή».

- Advertisement -

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική για τις εταιρείες τυποποίησης ελαιόλαδου, καθώς πέραν της εμπειρίας από μια διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια διάκριση, που θα τους δώσει ένα επιπλέον εμπορικό πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα www.athenaoliveoil.gr στις 14 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Υποστηρικτής του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιόλαδου «Athena International Olive Oil Competition» είναι η Τράπεζα Πειραιώς.    

Η στήριξη τόσο της αγροτικής οικονομίας ως συνόλου, όσο και των επιμέρους παραγωγικών κλάδων της, αποτελεί στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς είναι υποστηρικτής του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιόλαδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC),  καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ειδικά για το ελληνικό ελαιόλαδο, που χαρακτηρίζεται ως εθνικό προϊόν, η ανάδειξη της ποιότητας του και η εξάπλωση της φήμης του διεθνώς, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας, με σημαντικά οφέλη για τους αγρότες, τις επιχειρήσεις τυποποίησης και τους συνεταιρισμούς αλλά και την εθνική οικονομία.


Δείτε: Απίστευτο: το καρπούζι υπήρξε σύμβολο ρατσισμού! 

Δείτε: Nοθεία φέτας: Ο πρόεδρος της ΔΟΦ Ιωάννης Βιτάλης ξεκαθαρίζει τη θέση του  

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Η Ελληνική Chipita περνάει στα χέρια της Mondelēz International. Ολοκληρώθηκε η εξαγορά 

Δείτε: Σύγκρουση ρόλων: αρτοβιομηχανίες στρέφονται στον καφέ και αλυσίδες καφέ στις τυρόπιτες!  

Δείτε: O ρόλος της EFSA και η επιτροπή ΒΙΟΗΑΖ που έχει χρώμα ελληνικό   

Δείτε: Αρχίζουν τα… όργανα στην εστίαση. Μουσική στις 28- 29 Μαΐου ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας  

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: Η σωστή συμπεριφορά στο τραπέζι γιατί… τα πιρούνια δεν είναι φτυάρια, το ανοιχτό στόμα αξιοθέατο και το φαγητό μόνο δικό μας! 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα