Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
23.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

7ο  Trophy-Τροφή Meetup στην Αθήνα – Βιωσιμότητα και πρωτογενής τομέας από το Γεωπονικό Αθηνών και τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευση7ο  Trophy-Τροφή Meetup στην Αθήνα – Βιωσιμότητα και πρωτογενής τομέας από το Γεωπονικό Αθηνών και τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
spot_img

Πώς μπορεί ο πρωτογενής τομέας να γίνει βιώσιμος; Πώς μειώνεται η χρήση πλαστικών στην Αγροδιατροφή; Ποιες είναι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται;

Τα παραπάνω ερωτήματα θα συζητηθούν την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, στο 7ο Trophy-Τροφή Meet-up για το 2024, που πραγματοποιείται από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά σε συνδιοργάνωση με τo Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την χορηγία της DS Smith και θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Γεωργικού Μουσείου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) στις 17.00.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές, ερευνητές, επιχειρηματίες και startuppers του 7ου Trophy-Τροφή Meet-up, θα παρακολουθήσουν τις τάσεις του κλάδου μέσα από συζητήσεις και παρεμβάσεις ακαδημαϊκών ερευνητών και στελεχών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την τεχνολογία και τη συσκευασία στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν στελέχη και ομιλητές από τη DS Smith Hellas, από την Sulapac, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το SmartAgroHub, το Uni.Fund και το InnovinAgri.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε σύντομο εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομίας με βάση τις θεματικές που θα συζητηθούν και θα παρουσιάσουν τις ιδέες και τα project τους, ενώ θα έχουν ευκαιρίες δικτύωσης.

Μετά από ψηφοφορία, θα προκύψει η καλύτερη ομάδα-ιδέα, η οποία θα διαγωνισθεί με τις υπόλοιπες ομάδες που θα προκύψουν από τα υπόλοιπα Trophy-Τροφή Meet-ups της χρονιάς για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας για το 2024.

Trophy-Τροφή Meet-ups διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια. 

Υποστηρικτές των Trophy-Τροφή Meet-ups είναι οι efood, envOlve, ΚΕΜΕΛ & Μπύρα Νήσος.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν το 7o Trophy-Τροφή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δωρεάν στο σύνδεσμο:  https://www.generationag.org/7-trophytrofh-meetup.

Για όσους το επιθυμούν, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Προγραμματισμός επόμενων Trophy Meet-Ups :

09.10.2024 – Trophy-Τροφή Meet-Up, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Καλαμάτα) – (με την χορηγία της BASF)

Θεματική: «Kαινοτόμα εργαλεία και πρωτογενής τομέας – ΑΙ, πλατφόρμες και ευκαιρίες»

16.10.2024 – Trophy-Τροφή Meet-Up, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) – (με την χορηγία της DS Smith)

Θεματική: «Βιωσιμότητα και πρωτογενής τομέας – τάσεις και ευκαιρίες»

22.10.2024 – Trophy-Τροφή Meet-Up, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Καλαμάτα) – (με την χορηγία της DS Smith)

Θεματική: «Βιωσιμότητα και πρωτογενής τομέας – τάσεις και ευκαιρίες» 

23.10.2024 – Trophy-Τροφή Meet-Up Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – (με την χορηγία της Bayer)

Θεματική: «ΑΙ και Πρωτογενής Τομέας. Λύσεις και εξελίξεις»

H τελική εκδήλωση των Trophy-Τροφή Meet-Ups, η οποία θα συγκεντρώνει τα συμπεράσματα της πρωτοβουλίας για το 2024 και όπου θα ανακοινωθεί και η νικήτρια ομάδα του 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 28/11/2024 στην αίθουσα αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νοθεία μελιού και ελαιολάδου στην Ευρώπη – Η νέα έκθεση του ACN για το 2023

Η νοθεία και η παραποίηση προϊόντος είχε τις περισσότερες ειδοποιήσεις στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Προειδοποίησης και Συνεργασίας (ACN) το 2023.

Κ. Κουτσουμανής (EFSA): «H Ευρώπη έχει επιτύχει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας τροφίμων σε όλο τον πλανήτη»

Ο νέος αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σε αποκλειστική συνέντευξη στο cibum, αναφέρθηκε στη νέα του θέση ως αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της EFSA, και τόνισε την ανάγκη της ολιστικής προσέγγισης των θεμάτων ασφάλειας τροφίμων.

Χαμηλότερη όλων των εποχών, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών για την ασφάλεια τροφίμων

Περίπου 1 στους 3 καταναλωτές είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» για το E. coli στον κιμά, για τα βαρέα μέταλλα στις παιδικές τροφές και για τον υδράργυρο στα θαλασσινά. 
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο