Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αφού η ασπαρτάμη είναι “πιθανώς καρκινογόνα” πρέπει να καταργηθεί και το Nutriscore!

ΑρχικήΝέαΑφού η ασπαρτάμη είναι “πιθανώς καρκινογόνα” πρέπει να καταργηθεί και το Nutriscore!
spot_img

Οι κίνδυνοι για την υγεία από την ασπαρτάμη, δεν λαμβάνονται υπόψη επί του παρόντος από την ετικέτα Nutriscore υποστηρίζει η Coldiretti.

Μετά την ταξινόμηση του γλυκαντικού ασπαρτάμη ως «πιθανώς καρκινογόνα» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ιταλική ένωση αγροτών Coldiretti υποστηρίζει ότι θα πρέπει να καταργηθεί το σύστημα διατροφικής επισήμανσης Nutriscore, ακόμα και στις χώρες που ήδη εφαρμόζεται, όπως η Γαλλία. Όπως αναφέρει, πλέον η ασπαρτάμη δεν θα πρέπει να υπάρχει σε καμία υποβολή πρότασης για έγχρωμη ετικέτα Nutriscore σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επί του παρόντος στα σούπερ μάρκετ απορρίπτει τρόφιμα με φυσικά σάκχαρα με κόκκινο χρώμα και προωθεί τα περισσότερα γνωστά ανθρακούχα ποτά πλούσια σε ασπαρτάμη, για τα οποία δεν είναι καν γνωστή η πλήρης συνταγή.

Η ασπαρτάμη – εξηγεί η Coldiretti – δεν χρησιμοποιείται μόνο σε ποτά αλλά και σε άλλα τρόφιμα, όπως γλυκά, δημητριακά, πατατάκια, τσίχλες κ.λπ. εκθέτοντας έτσι τους λιγότερο προσεκτικούς καταναλωτές, συχνά τους νεότερους, σε σωρευτικά αποτελέσματα και, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην ετικέτα που πρέπει να υποδεικνύει την παρουσία του πρόσθετου Ε951 μεταξύ των συστατικών.

Οι κίνδυνοι για την υγεία από την ασπαρτάμη, δεν λαμβάνονται υπόψη επί του παρόντος από την ετικέτα Nutriscore για την οποία δεν αποκλείεται ακόμη η υποβολή πρότασης στην ΕΕ το φθινόπωρο. Πρόκειται για ένα παραπλανητικό, μεροληπτικό και ελλιπές σύστημα σήμανσης που – υπογραμμίζει η Coldiretti – καταλήγει παραδόξως να αποκλείει από τη διατροφή υγιεινά και φυσικά τρόφιμα που υπάρχουν στα τραπέζια εδώ και αιώνες για να ευνοεί τα συνθετικά προϊόντα για τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις η συνταγή δεν είναι καν γνωστή. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο