Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αμερικάνικη φέτα: Η Lactalis USA επενδύει $55 εκατ. για τη μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής

ΑρχικήΝέαΑμερικάνικη φέτα: Η Lactalis USA επενδύει $55 εκατ. για τη μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής
spot_img

Ανοδική πορεία στη ζήτηση φέτας από τους Αμερικανούς καταναλωτές.

Αν και η αυθεντική φέτα είναι προϊόν ΠΟΠ και τόσο η ονομασία της όσο και η μέθοδος παραγωγής της προστατεύεται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, εντούτοις δεν ισχύει το ίδιο στις ΗΠΑ.  Οι Αμερικανοί παραγωγοί δεν τηρούν τους νόμους της ΕΕ σχετικά με την παρασκευή φέτας, επομένως συχνά ονομάζουν το προϊόν τους που είναι εμπνευσμένο από την ελληνική φέτα απλώς “Φέτα”.

Καθώς όμως η φέτα  συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα στους Αμερικανούς καταναλωτές, η εταιρεία Lactalis USA, θυγατρική της Lactalis, της μεγαλύτερης γαλακτοκομικής εταιρείας στον κόσμο, ανακοίνωσε μια σημαντική επένδυση στις εγκαταστάσεις της στο Tulare της Καλιφόρνια που θα της επιτρέψει να αυξήσει σημαντικά τον όγκο του τυριού φέτας Président που παράγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε ακόμη: Αυτήν την ώρα πρέπει να πέσετε για ύπνο, αν θέλετε να ξυπνήσετε «φρέσκοι» στις 7 το πρωί

Η επένδυση των 55 εκατομμυρίων δολαρίων δημιουργεί τη μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής φέτας της Lactalis στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νέα γραμμή παραγωγής 38.000 τετραγωνικών ποδιών – σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας- θα φέρει πρόσθετη χωρητικότητα για την παραγωγή φέτας της Lactalis USA στις Ηνωμένες Πολιτείες στις εγκαταστάσεις της στο Tulare και στο Belmont του Ουισκόνσιν. Το έργο δημιουργεί 20 θέσεις πλήρους απασχόλησης στο Tulare μαζί με 100 προσωρινές ή συμβατικές θέσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής εκτείνεται από το 2023-2027, με τη γραμμή να τίθεται εν μέρει σε λειτουργία τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Όταν ολοκληρωθεί το 2027, η Lactalis USA θα έχει αυξήσει την ικανότητα παραγωγής φέτας στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει την τρέχουσα και μελλοντική ζήτηση των πελατών και των καταναλωτών.

Διαβάστε ακόμη: Η McDonald’s Korea αφαίρεσε τις ντομάτες από τα burger

“Επεκτείνουμε για να αυξήσουμε την ικανότητα παραγωγής τυριού στις εγκαταστάσεις μας”, δήλωσε ο Esteve Torrens, Διευθύνων Σύμβουλος της Lactalis USA. “Αυτή η επένδυση σε νέες θέσεις εργασίας και επέκταση των δραστηριοτήτων υποστηρίζει τις τοπικές μας κοινότητες και καταδεικνύει τη μακροπρόθεσμη άποψη της Lactalis για επιχειρηματική επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αυτή η επέκταση μας βοηθά να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για το τυρί Président Feta στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που είναι καλά νέα για τους πελάτες λιανικής και τους καταναλωτές μας που συνεχίζουν να επιλέγουν το Président Feta για να μαγειρεύουν στο σπίτι και να δημιουργούν νέες ευκαιρίες για να απολαύσουν τη φέτα. ”

Διαβάστε ακόμη: Επικίνδυνο τσάι αποσύρθηκε από τα ράφια λόγω χαμηλού PH – Οι κίνδυνοι για την υγεία

Η μονάδα παραγωγής Tulare είναι μία από τις πιο προηγμένες από τις 11 εγκαταστάσεις παραγωγής της Lactalis στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες από τον Όμιλο Lactalis. Αυτή η νέα γραμμή παραγωγής είναι εξοπλισμένη με βάση μια πλήρη τρισδιάστατη εργονομική ανάλυση για την υποστήριξη της ευημερίας και της ασφάλειας των εργαζομένων, εκτός από τον αυτοματοποιημένο έλεγχο ροής αέρα και την εν σειρά παραγωγή. Η Lactalis USA παράγει μια ποικιλία προϊόντων στις εγκαταστάσεις της στο Tulare, όπως Kraft® Parmesan, Knudsen® Cottage Cheese and Sour Cream και Kraft sweet whey powder.

Διαβάστε ακόμη: Ανάκληση ψωμιού λόγω μη επισημασμένου αλλεργιογόνου

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο