Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανοιχτές αιτήσεις για τον επόμενο εκτελεστικό διευθυντή της EFSA

ΑρχικήΝέαΑνοιχτές αιτήσεις για τον επόμενο εκτελεστικό διευθυντή της EFSA
spot_img

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 12.00, ώρα Βρυξελλών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) προκήρυξε πρόσκληση για τον επόμενο εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2024.

- Advertisement -

Ο εκτελεστικός διευθυντής είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος και το δημόσιο πρόσωπο της EFSA και λογοδοτεί στο διοικητικό συμβούλιο της EFSA. Διευθύνει και διαχειρίζεται τον οργανισμό και έχει τη συνολική ευθύνη για τις δραστηριότητές του. Ο διορισμός είναι πενταετής και μπορεί να ανανεωθεί μία φορά για πρόσθετη περίοδο πέντε ετών.

Επιλογή και διορισμός

Ο εκτελεστικός διευθυντής θα διοριστεί από το διοικητικό συμβούλιο της EFSA βάσει καταλόγου επικρατέστερων υποψηφίων που θα υποβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη διαδικασία επιλογής. Για τη λεπτομερή περιγραφή των καθηκόντων, τις απαιτήσεις και τον τρόπο υποβολής αίτησης, ανατρέξτε στην προκήρυξη κενής θέσης που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 12.00, ώρα Βρυξελλών.

Σχετικά με την EFSA

Η EFSA είναι ανεξάρτητος οργανισμός της ΕΕ με έδρα την Πάρμα της Ιταλίας. Ιδρύθηκε το 2002 για να χρησιμεύσει ως αμερόληπτη πηγή επιστημονικών συμβουλών προς τους διαχειριστές κινδύνου και για την επικοινωνία σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με την τροφική αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων για την υγεία των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών και για το περιβάλλον.

Ο ασκών χρέη εκτελεστικού διευθυντή της EFSA, Δρ Bernhard Url, διορίστηκε στην τρέχουσα θέση του μετά τη λήξη της θητείας του για δεύτερη θητεία, τον Μάιο του 2024. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα