ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΑγόρασε κομμένο δάχτυλο(!) για να το βάλει σε πιάτο μεγάλου Fast Food...

Αγόρασε κομμένο δάχτυλο(!) για να το βάλει σε πιάτο μεγάλου Fast Food – H απάτη κόστισε στην αλυσίδα πάνω από 30 εκ δολάρια

4 λεπτά ανάγνωσης

Μια απίστευτη ιστορία απάτης.

Μια από τις πιο διαβόητες απάτες που σχετίζονται με την εστίαση στις Ηνωμένες Πολιτείες και προκάλεσε τεράστιες οικονομικές ζημιές, ενώ έφερε στο προσκήνιο τις επιπτώσεις των ψευδών αγωγών και των παραπλανητικών ισχυρισμών για προσωπικό όφελος ακούει στο όνομα Anna Dalia Ayala.

- Advertisement -

Η Ayala έγινε γνωστή το 2005 όταν ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε ένα κομμένο ανθρώπινο δάχτυλο μέσα στο τσίλι κον καρνέ που παρήγγειλε σε εστιατόριο Wendy’s στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Η υπόθεση τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, προκαλώντας σοκ και δημόσια κατακραυγή.

Ωστόσο, η έρευνα του Γραφείου Ιατροδικαστή της Κομητείας Σάντα Κλάρα και της αστυνομίας του Σαν Χοσέ απέδειξε ότι το δάχτυλο δεν ανήκε σε κανέναν εργαζόμενο της Wendy’s ή των προμηθευτών της. Παρόλο που οι αρχικές αναφορές υποστήριζαν ότι το δάχτυλο ήταν πλήρως μαγειρεμένο, η ανάλυση έδειξε ότι δεν είχε εκτεθεί σε θερμοκρασίες συμβατές με το μαγείρεμα του τσίλι.

- Advertisement -

Καθώς η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις, οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της Ayala στο Λας Βέγκας στις 6 Απριλίου 2005, όπου συνέλαβαν την ίδια και αρκετά άτομα που βρίσκονταν εκεί. Τελικά, στις 21 Απριλίου, συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής σε βαθμό κακουργήματος, καθώς αποδείχθηκε ότι είχε ενορχηστρώσει την απάτη με το δάχτυλο για να αποσπάσει χρήματα από τη Wendy’s. Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι είχε εμπλακεί σε προηγούμενες περιπτώσεις απάτης, όπως η πώληση ενός τροχόσπιτου που δεν της ανήκε έναντι 11.000 δολαρίων το 2002.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το ανθρώπινο δάχτυλο που χρησιμοποιήθηκε στην απάτη ανήκε στον Brian Paul Rossiter, έναν άνδρα που είχε χάσει το δάχτυλό του σε εργατικό ατύχημα σε εταιρεία ασφαλτοστρώσεων το 2004. Ο Rossiter το είχε πουλήσει στον σύζυγο της Ayala, Jaime Plascencia, ως μέσο για την αποπληρωμή ενός χρέους. Η Ayala και ο Plascencia σχεδίασαν να το χρησιμοποιήσουν για να καταθέσουν αγωγή αποζημίωσης εναντίον της Wendy’s.

- Advertisement -

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2005, η Ayala και ο σύζυγός της δήλωσαν ένοχοι για συνωμοσία, υποβολή ψευδούς ασφαλιστικής αγωγής και απόπειρα μεγάλης κλοπής. Στις 18 Ιανουαρίου 2006, καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκισης, ενώ ο Plascencia έλαβε ποινή 12 ετών και 4 μηνών. Επιπλέον, διατάχθηκαν να καταβάλουν σχεδόν 21 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στη Wendy’s. Παράλληλα, της επιβλήθηκε ισόβια απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε κατάστημα της αλυσίδας.

Η υπόθεση είχε σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο στη Wendy’s, με εκτιμώμενες ζημιές άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς τα έσοδα των καταστημάτων της Bay Area μειώθηκαν έως και 50%. Προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών της, η εταιρεία ξεκίνησε διαφημιστική εκστρατεία, προσφέροντας δωρεάν επιδόρπια Frosty στα εστιατόριά της.

Η Ayala βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της δημοσιότητας το 2013, όταν καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης για συνέργεια σε κακούργημα, υποβολή ψευδούς αστυνομικής αναφοράς και κατοχή πυροβόλου όπλου. Το 2012, ο γιος της, Guadalupe Reyes, αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος στον αστράγαλο, ενώ δεν επιτρεπόταν να κατέχει όπλο λόγω προηγούμενης καταδίκης. Η ίδια προσπάθησε να καλύψει το περιστατικό, δηλώνοντας ψευδώς στην αστυνομία ότι είχε δεχθεί επίθεση από δύο άνδρες. Ωστόσο, ο γιος της τελικά ομολόγησε την αλήθεια, οδηγώντας στη σύλληψη και των δύο.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Λοιμώξεις από vibrio στις παραλίες το καλοκαίρι: Τι ισχύει για Αιγαίο και Ιόνιο

Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα για την παρουσία των βακτηρίων Vibrio στις ελληνικές θάλασσες και ποιος είναι πραγματικά ο κίνδυνος για τους λουόμενους το καλοκαίρι

Διαδικτυακό σεμινάριο Media Training: Η κρίση σε μία επιχείρηση δεν προειδοποιεί. Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τον Τύπο;

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην τηλεοπτική δημοσιογραφία, η Ελένη Τσαγκά εκπαιδεύει στελέχη επιχειρήσεων να αντιμετωπίζουν τον Τύπο με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και στρατηγική

Επικίνδυνες τουρκικές ντομάτες: Κατακλύζεται η αγορά από φορτία με απαγορευμένα φυτοφάρμακα – Όλα τα στοιχεία

Οι επαναλαμβανόμενες απορρίψεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω απαγορευμένων και υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων προκαλούν ανησυχία αλλά τα μολυσμένα φορτία εξακολουθούν να διατίθεται στην αγορά