Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μοιάζουν με αυτά άλλων ασθενειών, οδηγώντας συχνά σε λανθασμένη διάγνωση
Η εταιρεία Maple Leaf Foods Inc. ανακαλεί το εμπορικό σήμα A & W Chicken Breast Portion Fully Cooked Breaded, Seasoned Boneless, Skinless, Fillets Removed λόγω ελλιπούς μαγειρέματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA), το προϊόν κοτόπουλου διανεμήθηκε σε εθνικό επίπεδο στον Καναδά.
Η κατανάλωση μισοψημένου κοτόπουλου μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση από επιβλαβή βακτήρια όπως η σαλμονέλα, το καμπυλοβακτηρίδιο και το Clostridium perfringens. Τα πουλερικά συχνά φιλοξενούν σαλμονέλα.
Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ούτε έχουν αλλοιωμένη γεύση. Ωστόσο, οποιοσδήποτε μπορεί να νοσήσει από μόλυνση σαλμονέλας. Σύμφωνα με το CDC, τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ασθενές. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μοιάζουν με αυτά άλλων ασθενειών, οδηγώντας συχνά σε λανθασμένη διάγνωση. Περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Κατά τα άλλα, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε οι ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία.
Οι ηλικιωμένοι ενήλικες, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καρκινοπαθείς, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, ενίοτε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.
Ορισμένοι άνθρωποι μολύνονται χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα. Ωστόσο, μπορεί ακόμη να μεταδώσουν τη λοίμωξη σε άλλους.
Ανακληθέντα προϊόντα:
A & W – Μερίδα στήθους κοτόπουλου Πλήρως μαγειρεμένο παναρισμένο, καρυκευμένο χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, χωρίς φιλέτα.