Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Κυάνιο σε αποξηραμένους σπόρους βερίκοκου – Επείγουσα ανάκληση

ΑρχικήPicksNews LineΔιεθνή: Κυάνιο σε αποξηραμένους σπόρους βερίκοκου - Επείγουσα ανάκληση
spot_img

Σε μια ανάκληση σπόρων βερίκοκου προχωράει η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, αφού βρέθηκαν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδροκυανικό οξύ.

Πρόκειται για το προϊόν Golden Lily Dried Apricot Seed σε συσκευασία: 100 g με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: 28.02.2023 και χώρα προέλευσης το Χονγκ Κονγκ.

Η παραπάνω παρτίδα των αποξηραμένων σπόρων βερίκοκου Golden Lily ανακαλείται λόγω υψηλών επιπέδων υδροκυανικού οξέος (κυάνιο).

Οι πυρήνες βερίκοκου περιέχουν φυσικά αμυγδαλίνη, η οποία μπορεί να απελευθερώσει κυάνιο μετά την κατανάλωσή της. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να εξαλείψει μικρές ποσότητες κυανίου, αλλά μεγαλύτερες ποσότητες – όπως αυτές που απελευθερώνονται όταν οι πυρήνες καταναλώνονται ως σνακ – μπορούν να οδηγήσουν σε δηλητηρίαση από κυάνιο, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο.

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από κυάνιο περιλαμβάνουν αδυναμία, σύγχυση, άγχος, ανησυχία, κεφαλαλγία, ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή και δύσπνοια, απώλεια συνείδησης, επιληπτικές κρίσεις και καρδιακή ανακοπή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο