Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δηλητηριάσεις παιδιών από πουρέ μήλου: Εντοπίστηκε η εταιρεία που ευθύνεται

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔηλητηριάσεις παιδιών από πουρέ μήλου: Εντοπίστηκε η εταιρεία που ευθύνεται
spot_img

Νέα ενημέρωση από τον FDA.

Ενώ ο αριθμός των παιδιών που δηλητηριάζονται από μόλυβδο από πουρέ μήλου στις ΗΠΑ, συνεχίζει να αυξάνεται, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ FDA αποκάλυψε το όνομα της εταιρείας που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η κανέλα που περιείχε η applesauce ήταν μολυσμένη με μόλυβδο χιλιάδες φορές υψηλότερη από τα συνιστώμενα επίπεδα, ενώ μετά από πρόσθετες αναλύσεις βρέθηκε εκτός από μόλυβδος και χρώμιο το οποίο είναι γνωστό καρκινογόνο. Στο αίμα των δηλητηριασμένων παιδιών τα περισσότερα από τα οποία είναι κάτω από 12 μηνών, και που έχουν φτάσει πλέον τα 413 σύμφωνα με το CDC,  βρέθηκε 500 φορές περισσότερος μόλυβδος από τα υψηλότερα ανεκτά επίπεδα.

Αξιωματούχοι στο Εκουαδόρ ανέφεραν στον FDA ότι ο Carlos Aguilera από τον Ισημερινό ήταν ο επεξεργαστής αλεσμένης κανέλας που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή applesauce μάρκας WanaBana, Schnucks και Weis.  Ο προμηθευτής κανέλας πούλησε το μολυσμένο μπαχαρικό στη Negasmart, η οποία πούλησε την κανέλα στην Austrofoods, τον τελικό παραγωγό του πουρέ μήλου. Ο Carlos Aguilera δεν δραστηριοποιείται αυτήν τη στιγμή είπαν οι αρχές του Ισημερινού.

Επίτροπος του  FDA, είχε δηλώσει πως η μόλυνση της κανέλας με μόλυβδο οφείλεται σε σκόπιμη ενέργεια  για να αυξηθεί το βάρος του προϊόντος και κατά συνέπεια και το κέρδος.

Ο μόλυβδος είναι τοξικός για τον άνθρωπο και μπορεί να επηρεάσει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας ή κατάστασης υγείας. Η προστασία των παιδιών από την έκθεση στον μόλυβδο είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή είναι πιο ευαίσθητα στην τοξικότητα από μόλυβδο

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο