Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Ασφαλής η βρεφική φόρμουλα από υδρόλυση πρωτεΐνης της FrieslandCampina

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνEFSA: Ασφαλής η βρεφική φόρμουλα από υδρόλυση πρωτεΐνης της FrieslandCampina
spot_img

 Τα δεδομένα για την γαστρεντερική ανοχή της φόρμουλας δεν προκάλεσαν ανησυχίες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να εκδώσει γνώμη σχετικά με τη διατροφική ασφάλεια και την καταλληλότητα ενός συγκεκριμένου προϊόντος υδρόλυσης πρωτεΐνης. To προϊόν προέρχεται από συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος και χρησιμοποιείται σε βρεφική φόρμουλα που παρασκευάζεται από την FrieslandCampina Nederland BV, η οποία υπέβαλε φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ζητήσει τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/127 όσον αφορά τις πηγές πρωτεΐνης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή βρεφικών ή/και παρασκευασμάτων δεύτερης βρεφικής ηλικίας. 

Το υπό αξιολόγηση προϊόν υδρόλυσης πρωτεΐνης χαρακτηρίζεται επαρκώς σε σχέση με το κλάσμα της υδρολυμένης πρωτεΐνης. Στη σχετική μελέτη παρέμβασης που παρέχεται, ένα βρεφικό γάλα παρασκευάζεται από το προϊόν υδρόλυσης πρωτεΐνης με περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη 2.4 g/100 kcal, όταν καταναλώνονταν ως μοναδική πηγή διατροφής από βρέφη για 3 μήνες οδήγησαν σε ανάπτυξη ισοδύναμη με μια φόρμουλα που παρασκευάζεται από άθικτη πρωτεΐνη αγελαδινού γάλακτος με περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη 2,1 g/100 kcal. 

Τα δεδομένα για την γαστρεντερική ανοχή της φόρμουλας δεν προκάλεσαν ανησυχίες. Δεν έχουν παρασχεθεί πειραματικά δεδομένα σχετικά με τη διατροφική ασφάλεια και την καταλληλότητα αυτής της πηγής πρωτεΐνης στη φόρμουλα που ακολουθεί. Δεδομένου ότι καταναλώνεται με συμπληρωματικές τροφές και η πηγή πρωτεΐνης είναι διατροφικά ασφαλής και κατάλληλη σε βρεφική τροφή που είναι η μοναδική πηγή διατροφής των βρεφών, η EFSA θεωρεί ότι η υδρόλυση πρωτεΐνης είναι επίσης διατροφικά ασφαλής και κατάλληλη πηγή πρωτεΐνης για χρήση σε φόρμουλα παρακολούθησης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο