Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Food Fraud-Αττική: Παράνομη διακίνηση ελιών και ελαιολάδου ΠΟΠ/ ΠΓΕ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνFood Fraud-Αττική: Παράνομη διακίνηση ελιών και ελαιολάδου ΠΟΠ/ ΠΓΕ
spot_img

Μία επιχείρηση παραπέμφθηκε για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ΠΟΠ και ΠΓΕ, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε σημεία λιανικής πώλησης, στην περιοχή της Αττικής και διερεύνηση σε ηλεκτρονικά καταστήματα και διαφημιστικά sites. Το θέμα αφορά τα συστήματα ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με γεωγραφικές ενδείξεις «Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης» (ΠΟΠ) και «Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη» που έχουν να κάνουν με τρόφιμα και οίνο.

Η εταιρεία «Καλτσάς Μ. Ευάγγελος», η οποία αν και δεν είναι καταχωρημένη στο «Μητρώο εγκεκριμένων επιχειρήσεων και δικαιούχων Χρήσης των Ενδείξεων ΠΟΠ και ΠΓΕ», τοποθέτησε και διέθεσε στην αγορά ελιές, που έφεραν επί της ετικέτας τους την ένδειξη «Θρούμπα Θάσου ΠΟΠ» και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με την ένδειξη «Θάσος ΠΓΕ».

Και τα δύο προϊόντα έφεραν στην ετικέτα τους το αντίστοιχο Ενωσιακό Σύμβολο των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων.

   Σύμφωνα με τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα η εταιρεία \παραπέμφθηκε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για παραπλάνηση των καταναλωτών και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο