Ένα λάθος που κάνουμε χρόνια τώρα θέτει την υγεία μας σε κίνδυνο
Έτσι το μάθαμε, έτσι το κάνουμε… Με το που παίρνουμε τα αυγά από την αγορά τοποθετούμε στις ειδικές αυγουλιέρες που βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου μας… Κακώς, όμως λένε οι ειδικοί στην αποθήκευση τροφίμων.
Ο Jason Webb, διευθύνων σύμβουλος της Electronic Temperature Instruments (ETI), υποστηρίζει ότι λανθασμένα αποθηκεύουμε τα αυγά μας στις πόρτες του ψυγείου αφού έτσι θέτουμε την υγεία μας σε κίνδυνο και το πιο πιθανό να τελικά να πετάξουμε και τα αυγά μας! Όπως εξηγεί, «Τα αυγά πρέπει να φυλάσσονται σε ψυγείο περίπου στους τέσσερις βαθμούς Κελσίου για να παραμείνουν φρέσκα και ασφαλή για κατανάλωση. Αποθηκεύοντας τα αυγά στους συχνά ανοιγόμενους και κλειστούς δίσκους αποθήκευσης της πόρτας του ψυγείου, με τη διακύμανση της θερμοκρασίας, επιταχύνεται η αλλοίωση των αυγών και πολλαπλασιάζεται ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων όπως η σαλμονέλα.»
Η Kirstie Jones, επικεφαλής των υπηρεσιών πελατών και εμπειρογνώμονας περιβαλλοντικής υγείας στο Navitas Safety, εξήγησε ότι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων επηρεάζει τη φρεσκάδα τους. «Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν πάντα να διατηρούνται τα τρόφιμα πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα»