Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύουμε τα αυγά στις αυγουλιέρες της πόρτας του ψυγείου;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓιατί δεν πρέπει να αποθηκεύουμε τα αυγά στις αυγουλιέρες της πόρτας του ψυγείου;
spot_img

Ένα λάθος που κάνουμε χρόνια τώρα θέτει την υγεία μας σε κίνδυνο

Έτσι το μάθαμε, έτσι το κάνουμε… Με το που παίρνουμε τα αυγά από την αγορά τοποθετούμε στις ειδικές αυγουλιέρες που βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου μας… Κακώς, όμως λένε οι ειδικοί στην αποθήκευση τροφίμων.

Ο Jason Webb, διευθύνων σύμβουλος της Electronic Temperature Instruments (ETI), υποστηρίζει ότι λανθασμένα αποθηκεύουμε τα αυγά μας στις πόρτες του ψυγείου αφού έτσι θέτουμε την υγεία μας σε κίνδυνο και το πιο πιθανό να τελικά να πετάξουμε και τα αυγά μας! Όπως εξηγεί, «Τα αυγά πρέπει να φυλάσσονται σε ψυγείο περίπου στους τέσσερις βαθμούς Κελσίου για να παραμείνουν φρέσκα και ασφαλή για κατανάλωση. Αποθηκεύοντας τα αυγά στους συχνά ανοιγόμενους και κλειστούς δίσκους αποθήκευσης της πόρτας του ψυγείου, με τη διακύμανση της θερμοκρασίας, επιταχύνεται η αλλοίωση των αυγών και πολλαπλασιάζεται ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων όπως η σαλμονέλα.»

Η Kirstie Jones, επικεφαλής των υπηρεσιών πελατών και εμπειρογνώμονας περιβαλλοντικής υγείας στο Navitas Safety, εξήγησε ότι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων επηρεάζει τη φρεσκάδα τους. «Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν πάντα να διατηρούνται τα τρόφιμα πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα»

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο