ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΙΚΕΑ: "Διαδώστε την είδηση" - Μεγάλος κίνδυνος από εργαλείο κουζίνας - Σταματήστε...

ΙΚΕΑ: “Διαδώστε την είδηση” – Μεγάλος κίνδυνος από εργαλείο κουζίνας – Σταματήστε τη χρήση

Οι πελάτες που έχουν στην κατοχή τους το μαγειρικό εργαλείο, θα πρέπει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν αμέσως

3 λεπτά ανάγνωσης

Οι πελάτες που έχουν στην κατοχή τους το μαγειρικό εργαλείο, θα πρέπει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν αμέσως

Ανακοίνωση για κίνδυνο κατάποσης ξένου σώματος από μαγειρικό εργαλείο που πωλείται από τα ΙΚΕΑ (και στην Ελλάδα) εξέδωσε τόσο η ΙΚΕΑ στην Αυστρία όσο και η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας, ενώ έγινε και προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF).

- Advertisement -

Η ΙΚΕΑ ζητά από όλους τους πελάτες στην Αυστρία που έχουν στην κατοχή τους το μαγειρικό εργαλείο (που πωλείται και από τα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα) να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν και να επικοινωνήσουν με την ΙΚΕΑ. Η ΙΚΕΑ ζητά επίσης από τους πελάτες να διαδώσουν την πληροφορία σχετικά με αυτήν την ανάκληση, ειδικά εάν γνωρίζουν ότι το ανακληθέν προϊόν έχει προσφερθεί, δανειστεί ή πωληθεί σε κάποιον άλλο.

Κατόπιν αιτήματος της Αυστριακής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, η ΙΚΕΑ ανακαλεί την πρέσα σκόρδου IKEA 365+ VÄRDEFULL, μαύρη, λόγω αποτυχημένου τοπικού ελέγχου σε προϊόντα με την ημερομηνία σφραγίδας 2444 (YYWW). Σύμφωνα με την έκθεση δοκιμής, υπάρχει κίνδυνος αποκόλλησης μικρών μεταλλικών εξαρτημάτων κατά τη χρήση και κατάποσης τους μαζί με τα τρόφιμα. Μάλιστα επειδή ότι οι πελάτες δεν μπορούν να προσδιορίσουν την ακριβή ημερομηνία σφραγίδας, όλα τα αγορασμένα είδη πρέσας σκόρδου μπορούν να επιστραφούν. “Οι πελάτες που έχουν στην κατοχή τους αυτή τη μηχανή σκόρδου, θα πρέπει να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν αμέσως και να επικοινωνήσουν με την ΙΚΕΑ για πλήρη επιστροφή χρημάτων”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος

Κολλαγόνο σε σκόνη: Πώς επηρεάζει τον μεταβολισμό; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Τι υπόσχονται, τι αποδεικνύει η επιστήμη και τι παραμένει αναπάντητο