Αποσύρονται από την αγορά δημοφιλείς κατεψυγμένες πίτσες λόγω έλλειψης σημαντικής για τους καταναλωτές πληροφορίας
Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων του Καναδά, ανακοίνωσε την ανάκληση από την αγορά 2 ειδών κατεψυγμένης πίτσας της δημοφιλούς μάρκας U Bake. Η ανάκληση προκλήθηκε μετά από καταγγελία καταναλωτή.
Έχει αναφερθεί μία αντίδραση που σχετίζεται με την κατανάλωση αυτών των προϊόντων. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση ανάκλησης «έχει αναφερθεί μία αντίδραση που σχετίζεται με την κατανάλωση αυτών των προϊόντων».
Τα επηρεαζόμενα προϊόντα All Dressed Pizza και Super Pizza ανακαλούνται από την αγορά επειδή περιέχουν μουστάρδα η οποία δεν δηλώνεται στην ετικέτα. Η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA) διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια των τροφίμων στην εταιρεία παραγωγής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανάκληση και άλλων προϊόντων.
Τα άτομα που είναι αλλεργικά στη μουστάρδα εμφανίζουν εξανθήματα, αναπνευστικά προβλήματα και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις όταν τρώνε προϊόντα μουστάρδας. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η έκθεση στη μουστάρδα προκαλεί απειλητική για τη ζωή αναφυλαξία. Ωστόσο μερικοί άνθρωποι παθαίνουν αναφυλακτικό σοκ από μουστάρδα, το οποίο προκαλεί επικίνδυνα χαμηλή αρτηριακή πίεση και έντονο πρήξιμο στο λαιμό.
Η Μουστάρδα ανήκει στα λεγόμενα «αλλεργιογόνα προτερεαιότητας» δηλαδή τα πιο κοινά αλλεργιογόνα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα σε όσους έχουν τροφική αλλεργία. Για αυτό, η ακριβής επισήμανση των τροφίμων και η προσεκτική ανάγνωση των ετικετών είναι ζωτικής σημασίας για όσους ζουν με τροφική αλλεργία.
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.