Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαύρο τσάι: Επιστημονική μελέτη βρίσκει πλήθος μικροβίων και εφιστά την προσοχή στην παραγωγή του

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜαύρο τσάι: Επιστημονική μελέτη βρίσκει πλήθος μικροβίων και εφιστά την προσοχή στην παραγωγή του
spot_img

Μικροβιακή χλωρίδα του μαύρου τσαγιού σε διαφορετικά στάδια παραγωγής.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η κατανάλωση τσαγιού έχει αυξηθεί λόγω των διαφόρων οφελών για την υγεία. Η αυξημένη κατανάλωσή του όμως, έχει προκαλέσει και ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων τσαγιού.

Ωστόσο, υπάρχει σημαντική έλλειψη επιστημονικών πληροφοριών σχετικά με τη μικροβιολογική κατάσταση των φύλλων του μαύρου τσαγιού. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Safety, προσπάθησε να γεφυρώσει αυτό το κενό γνώσης, διερευνώντας τη μικροβιακή μικροχλωρίδα που υπάρχει στα φύλλα τσαγιού σε διάφορα στάδια επεξεργασίας της παραγωγής μαύρου τσαγιού.

Τα δείγματα συλλέχθηκαν σχολαστικά κατά τη διάρκεια των διαφόρων σταδίων επεξεργασίας και οι καλλιεργήσιμοι μικροοργανισμοί τους ταυτοποιήθηκαν μέσω μεθόδων που βασίζονται στην αλληλουχία. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι το κυρίαρχο βακτηριακό γένος σε όλη τη διαδικασία παρασκευής τσαγιού ήταν 
ο Bacillus, που αποτελούσε ένα ουσιαστικό 77% του αναγνωρισμένου βακτηριακού πληθυσμού. Άλλα κορυφαία γένη ήταν τα Klebsiella (8%), Lysinibacillus (4%), Escherichia (2%) με το υπόλοιπο 9% να περιλαμβάνει διάφορα άλλα γένη.

Μεταξύ της μυκητιακής κοινότητας, τα είδη Aspergillus (μούχλα) και Penicillium, εμφάνισαν σημαντικά υψηλότερη σχετική αφθονία, το καθένα αποτελώντας το 24%. Επιπλέον, οι κοινότητες ζυμομύκητα περιελάμβαναν τα είδη Debaryomyces, Candida, Hyphopichia, Rhodosporidiobolus και 
Wickerhamomyces. 

Ο Lactobacillus fermentum εντοπίστηκε στα ζυμωμένα φύλλα τσαγιού, τονίζοντας τον ρόλο του στη διαδικασία της ζύμωσης. Μαγιές και μούχλα υπήρχαν επίσης στο τελικό προϊόν τσαγιού, υποδεικνύοντας πιθανή μόλυνση μετά την επεξεργασία.

Η μελέτη δεν ανίχνευσε μυκοτοξίνες σε κανένα από τα δείγματα. Αυτά τα ευρήματα έδειξαν ότι η παρουσία ορισμένων μικροοργανισμών είναι εξαιρετικά συχνή σε διαφορετικά στάδια επεξεργασίας, ενώ ξένοι μικροοργανισμοί εισάγονται κατά την παραγωγή. Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα πως είναι επιτακτική η ανάγκη για αυστηρούς κανονισμούς και πρακτικές διασφάλισης ποιότητας στη βιομηχανία τσαγιού για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο