Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνελήφθη ζευγάρι κρεοπωλών για τον θάνατο ενός ανθρώπου και για τροφική δηλητηρίαση άλλων τριών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣυνελήφθη ζευγάρι κρεοπωλών για τον θάνατο ενός ανθρώπου και για τροφική δηλητηρίαση άλλων τριών
spot_img

Πουλούσαν κρεατοσκευάσματα που έφτιαχναν μόνοι τους τους σε ανοιχτή αγορά της Πολωνίας.

Ένα ζευγάρι στην Πολωνία που για να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα πουλάει κρέας που έχει επεξεργαστεί και έχει μαγειρέψει το ίδιο, συνελήφθη, μετά τον θάνατο ενός πελάτη τους. Νεκρός είναι ο 54χρονος Ουκρανός υπήκοος Yuri N πέθανε στο νοσοκομείο το Σάββατο. Ο άνδρας έφαγε χοιρινό ζελέ που αγοράστηκε σε μια ανοιχτή αγορά. Άλλα δύο άτομα δηλητηριάστηκαν επίσης από αυτοσχέδια προϊόντα που πωλούνταν από το αυτοκίνητο: ένας 67χρονος και ένας 72χρονος. Σύμφωνα με την αστυνομία, μία από τις γυναίκες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Κρακοβίας σε σοβαρή κατάσταση. Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας είπε πως το ζευγάρι, η 55χρονη Regina S. και ο 56χρονος Wiesław S. Κατηγορούνται για «άμεση πρόκληση κινδύνου για τη ζωή ή την υγεία πολλών ανθρώπων μέσω της παραγωγής και εισαγωγής επιβλαβών για την υγεία ουσιών».

- Advertisement -

Τα μέχρι στιγμής ευρήματα δείχνουν ότι η Regina S. και ο Wiesław S. πουλούσαν τα δικά τους προϊόντα delicatessen από το αυτοκίνητό τους. “Ανατρέφουν χοίρους για να συμπληρώσουν τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού τους. Παράγουν αλλαντικά, τα οποία στη συνέχεια πωλούνται στη Nowa Dęba”, επιβεβαίωσε τα ευρήματα της αστυνομίας, εκπρόσωπος της εισαγγελίας στο Tarnobrzeg. Το Σάββατο, στο σπίτι του συλληφθέντος ζευγαριού, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν περίπου 20 κιλά κρεατοσκευάσματα.

Πηγή:.portalspozywczy.pl

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα