Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
21.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι έδειξαν οι αναλύσεις για Campylobacter σε κοτόπουλα, σε όλα τα μεγάλα supermarket της Βρετανίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤι έδειξαν οι αναλύσεις για Campylobacter σε κοτόπουλα, σε όλα τα μεγάλα supermarket της Βρετανίας
spot_img

cibum team

Η Marks and Spencer έχει καταγράψει το υψηλότερο επίπεδο στα αποτελέσματα αναλύσεων για Campylobacter σε κοτόπουλα, στα πιο πρόσφατα τριμηνιαία στοιχεία που αναφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα νεότερα στοιχεία καλύπτουν την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο 2021, για εννέα λιανοπωλητές σχετικά με το Campylobacter σε φρέσκα κοτόπουλα, τα οποία αγοράζονται από καταστήματα λιανικής και παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μέγιστο επίπεδο του Οργανισμού Προτύπων Τροφίμων (FSA) για το Campylobacter είναι 7% των πτηνών με περισσότερα από 1.000 cfu/g.

Για την Marks and Spencer, το 5% ήταν στη μέγιστη κατηγορία τον Απρίλιο, το 9% τον Μάιο και το 9% τον Ιούνιο με βάση ένα δείγμα 376 κοτόπουλων που ελήφθησαν από ράφια καταστημάτων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό συγκρίνεται με το 2% με πληθυσμούς πάνω από 1.000 cfu/g τον Ιανουάριο, 3% το Φεβρουάριο και 4% το Μάρτιο με βάση την ανάλυση 292 κοτόπουλων.

Η Waitrose δεν έχει ενημερώσει τα αποτελέσματά της από το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ούτε τα κοινοποίησε στο Food Safety News όταν της ζητήθηκε να το πράξει. Τα επίπεδα στο σούπερ μάρκετ για το προηγούμενο τρίμηνο ήταν 0%  στην παραπάνω κατηγορία > 1.000 cfu/g.

Τα ποσοστά των κοτόπουλων που εμπίπτουν στην υψηλότερη κατηγορία μόλυνσης αυξήθηκαν για όλους τους άλλους λιανοπωλητές εκτός από την Tesco.

Το Sainsbury’s είχε περίπου το 4% των κοτόπουλων που δειγματίστηκαν με πάνω από 1.000 cfu/g, σε σύγκριση με το 2% τους πρώτους τρεις μήνες του 2021.

Η Tesco κατέγραψε το 3% από 300 δείγματα πάνω από 1.000 cfu/g το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το 4% το πρώτο τρίμηνο.

Το Campylobacter είναι η πιο κοινή αιτία βακτηριακής τροφικής δηλητηρίασης στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως αναφέρει το Food Safety News και η δόση που απαιτείται για να αρρωστήσουν οι άνθρωποι μπορεί να είναι τόσο χαμηλή όσο μερικές εκατοντάδες κύτταρα.

Τα αποτελέσματα της Co-op δείχνουν ότι το 2,7% των δειγμάτων κοτόπουλων είχαν επιμόλυνση σε επίπεδα μεγαλύτερα από 1.000 cfu/g σε σύγκριση με 1,8% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Aldi ανέφερε ότι το 4,2% των κοτόπουλων που συμμετείχαν στη δειγματοληψία περιλήφθηκαν στην παραπάνω κατηγορία με > 1.000 cfu/g, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο που δεν είχε κανένα.

 

Η Asda κατέγραψε αντίστοιχα το 1,5% στο υψηλότερο επίπεδο μόλυνσης το τελευταίο τρίμηνο σε σύγκριση με 1,3% τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Οι Morrisons είχαν το 0,8% των κοτόπουλων στο ανώτατο επίπεδο από τα 120 πτηνά που εξετάστηκαν σε σύγκριση με κανένα από τα 112 δείγματα το 1ο τρίμηνο του 2021.

Η Lidl κατέγραψε το 2% των πτηνών στην υψηλότερη κατηγορία, η οποία αυξήθηκε από περίπου 1,5% το 1ο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.

Ποιες χαρτοπετσέτες περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες – Ευρήματα μελετών

Οι χαρτοπετσέτες που είναι γεμάτες με τοξικές ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο