cibum team
Οι εναλλακτικές λύσεις κρέατος αυξάνονται συνεχώς. Δεν είναι πλέον απλά προϊόντα για χορτοφάγους. Ο αριθμός όσων προτιμούν το εναλλακτικό κρέας, αυξάνεται ραγδαία και για άλλους λόγους όπως η υγεία και η βιωσιμότητα. Μία από τις διαφορές μεταξύ εναλλακτικών προϊόντων κρέατος που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, είναι η πηγή των πρωτεϊνών τους. Συνηθισμένη πηγή είναι τα φυτά, αλλά μπορεί να είναι μύκητες. Μύκητες; Ναι, η ζύμωση ενός μύκητα παράγει μυκοπρωτεΐνη που είναι το κύριο συστατικό που χρησιμοποιείται σε όλα τα προϊόντα Quorn. Οι κλινικές δοκιμές έχουν δείξει πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από τις μυκοπρωτεΐνες, όπως η βελτίωση της κλινικής κατάστασης των ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2.
Στο Quadram Institute Bioscience, μελετήθηκαν οι βιοχημικοί μηχανισμοί με τους οποίους η μυκοπρωτεΐνη μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα της υγείας. Ως εκ τούτου, πραγματοποιήθηκαν φυσικοχημικές και δομικές έρευνες της μυκοπρωτεΐνης σε διαφορετικά στάδια προσομοίωσης γαστρεντερικής πέψης. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην απελευθέρωση θρεπτικών ουσιών κατά την πέψη και την αλληλεπίδραση της μήτρας μυκοπρωτεΐνης με πεπτικά συστατικά όπως ένζυμα και χολικά άλατα. Αυτή η έρευνα είναι σημαντική για την προώθηση της ιατρικής γνώσης και την ανάπτυξη στρατηγικών που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με τα τρόφιμα.
Το διαδικτυακό σεμινάριο θα διεξαχθεί την 1η Ιουλίου και έχει θέμα την ιστορία και την κατασκευή της μυκοπρωτεΐνης και την ενσωμάτωσή της σε προϊόντα Quorn. Και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία της μυκοπρωτεΐνης; Ο Raffaele Colosimo, διδακτορικός φοιτητής στο Quadram Institute Bioscience, θα εξηγήσει την έρευνά του που εξετάζει τους μηχανισμούς πίσω από τα οφέλη για την υγεία της μυκοπρωτεΐνης, που περιλαμβάνουν μειωμένη απόκριση ινσουλίνης και μειωμένη χοληστερόλη.
Επίσης θα αναλυθούν: Εναλλακτικές πηγές κρέατος, παραγωγή μυκοπρωτεϊνών και η επιστημονική έρευνα πίσω από τη μυκοπρωτεΐνη.
Μπορούν να το παρακολουθήσουν, επαγγελματίες τροφίμων, φοιτητές πανεπιστημίων, ακαδημαϊκοί και όποιος ενδιαφέρεται για την επιστήμη και την κατασκευή υποκατάστατων κρέατος.
Θα μιλήσουν Δρ Anabel Mulet-Cabero, Ερευνητής Επιστήμονας, Quadram Institute, χημικός Πανεπιστήμιο Jaume, MSc στο University of Reading (ΗΒ). Ομιλητής: Holly Roper, Υπεύθυνος Επικοινωνιών Υγείας & Διατροφής, Quorn Foods.
Holly Roper, Υπεύθυνη Επικοινωνιών Υγείας & Διατροφής, Quorn Foods.
Raffaele Colosimo, PhD Student, Quadram Institute
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Δείτε επίσης:
Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων.
Επικίνδυνες για τον εγκέφαλο, βρεφικές τροφές στις ΗΠΑ. Υψηλά επίπεδα αρσενικού.
Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter
Τα προϊόντα υδροπονικών καλλιέργειων λύση στις τροφικές δηλητηριάσεις
Ε.Ε. : Δημιουργία σήματος για την καλή διαβίωση των ζώων στις φάρμες εκτροφής
Μόσχα: απαγορεύεται η είσοδος σε εστιατόρια και μπαρ στους ανεμβολίαστους
Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Έρευνα: η Νικοτιναμίδη προκαλεί ανοσία στις καλλιέργειες δημητριακών από μυκητιασικές ασθένειες
EFSA: Νέα τρόφιμα – NOVEL FOOD – όροι και διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης
Βανιλίνη από ανακύκλωση συσκευασιών PET, με την βοήθεια E. coli
Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες