Παρασκευή, Ιανουάριος 10, 2025
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Carlsberg: Γιατί μειώνει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ στη Βρετανία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήCarlsberg: Γιατί μειώνει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ στη Βρετανία
spot_img

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να κοστίζει στην ζυθοποιία περίπου 10 λίρες το λίτρο, σε σύγκριση με μπύρες που έχουν περισσότερο αλκοόλ, από 3,5 ως και 8% και κοστίζουν περίπου τα διπλάσια, 20 λίρες ανά λίτρο.

Μείωση στην περιεκτικότητα του αλκοόλ, αλλά φαινομενικά για λόγους πληθωρισμού, αναμένεται να κάνει η ζυθοποιία Carlsberg στην Pilsner Lager της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το The Drinks Business, αναμένοντας να ισχύσουν οι μεταρρυθμίσεις σχετικό με τον μεγαλύτερο φόρο στο αλκοόλ τον Αύγουστο, η ABV της Carlsberg πρόκειται να μειωθεί από 3,8% ABV σε 3,4% ABV με αναφορές ότι οι πελάτες εντός του εμπορίου έχουν ενημερωθεί για την αλλαγή που θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο μήνα.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να κοστίζει στην ζυθοποιία περίπου 10 λίρες το λίτρο (περίπου 11 ευρώ), σε σύγκριση με μπύρες που έχουν περισσότερο αλκοόλ, από 3,5 ως και 8% και κοστίζουν περίπου τα διπλάσια, 20 λίρες (περίπου 23 ευρώ) ανά λίτρο.

Ωστόσο η Carlsberg προσθέτει και μια διαφορετική πλευρά επί του θέματος, αυτή τη φορά για την υγεία των καταναλωτών. Μιλώντας στο ίδιο ειδησεογραφικό μέσο, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η κίνηση θα είχε αντίκτυπο στην υγεία, μέσω της αφαίρεσης περίπου 56 εκατομμυρίων μονάδων αλκοόλ για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Carlsberg δεν είναι η μόνη. Πολλές είναι οι ζυθοποιίες που έχουν μειώσει την ABV τους πρόσφατα, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα από το φόρο οινοπνεύματος, όπως είναι η Heineken και η Foster’s.

Μάλιστα, σχετικά πρόσφατα, ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, ονόματι Κόλιν Άνγκους, είπε ότι εάν κάθε ζυθοποιία μείωνε το αλκοόλ μόνο κατά 0,3%, θα εξοικονομούσε συλλογικά περίπου 250 εκατομμύρια λίρες (περίπου 29 εκατ. ευρώ) από τις πληρωμές φόρων για την κυβέρνηση. Αυτό από μόνο του δηλώνει μια τακτική για πολλές ζυθοποιίες στο εγγύς μέλλον.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο καγκελάριος Jeremy Hunt στον προϋπολογισμό του Μαρτίου, θα προσπαθήσει να ελαφρύνει τους ζυθοποιούς που πωλούν τη μπύρα τους σε βαρέλι, πράγμα που σημαίνει ότι ο φόρος στις παμπ και στα μπαρ θα είναι 11 πένες χαμηλότερος από ό,τι στα σούπερ μάρκετ, μιας και οι εταιρείες παραγωγής μπύρας συχνά διατείνονται τη δυσκολία του να μειωθεί το αλκοόλ στις μπύρες, αλλά και το κόστος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.

Έλληνες καταναλωτές ΠΡΟΣΟΧΗ στις ντομάτες – Τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ για την παρουσία φυτοφαρμάκων

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν είτε υψηλή περιεκτικότητα είτε απαγορευμένα φυτοφάρμακα, αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ.

Μπορείτε να φάτε άφοβα ωμό σπανάκι;

Ποια ομάδα καταναλωτών πρέπει να προσέχει σχετικά με την κατανάλωση ωμού σπανακιού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο