Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεν έχουν τον Θεό τους! Παρασκεύαζαν ψεύτικο γάλα με γλυκόζη και εξευγενισμένα έλαια και το έδιναν σε μεγάλες εταιρείες

ΑρχικήΝέαΔεν έχουν τον Θεό τους! Παρασκεύαζαν ψεύτικο γάλα με γλυκόζη και εξευγενισμένα έλαια και το έδιναν σε μεγάλες εταιρείες
spot_img

Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την εξάρθρωση του δικτύου που εμπλέκεται στην επιχείρηση

Ένα δίκτυο μεγάλης κλίμακας που εμπλέκεται στην παραγωγή και την προμήθεια πλαστού γάλακτος αποκαλύφθηκε στο Bulandshahr του Uttar Pradesh, στην Ινδία. Το παραποιημένο γάλα παρασκευαζόταν σε μαζική κλίμακα και το προμηθεύονταν μεγάλες εταιρείες παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων. Κατόπιν πληροφοριών, το Τμήμα Ασφάλειας Τροφίμων του Μπουλαντσάχρ εντόπισε ένα βυτιοφόρο που μετέφερε το ψεύτικο γάλα σε γαλακτοκομείο στο Σεκουντέραμπαντ.

Η ομάδα της Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων κατέσχεσε το βυτιοφόρο, το οποίο ήταν γεμάτο με περίπου 1.400 λίτρα πλαστού γάλακτο. Κατά την ανάκριση, ο οδηγός αποκάλυψε ότι το γάλα προέρχεται από την Kuber Dairy. Παρασκευάστηκε με χρήση γλυκόζης και εξευγενισμένου ελαίου και σκόνη ορού γάλακτος. Συλλέχθηκαν δείγματα από τη δεξαμενή για έλεγχο και ολόκληρη η αποστολή, καταστράφηκε επί τόπου.

Με βάση τις δηλώσεις του οδηγού, η ομάδα των ελεγκτών έκαναν έφοδο στις εγκαταστάσεις δύο γαλακτοκομείων όπου και βρήκαν μεγάλες ποσότητες συστατικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του επικίνδυνου πλαστού προϊόντος.

Δείτε επίσης: «Σοκολάτα Ντουμπάι»: Μπορεί όποιος θέλει να φτιάχνει και να πουλάει τη συγκεκριμένη σοκολάτα;

Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την εξάρθρωση του δικτύου που εμπλέκεται στην επιχείρηση, ενώ δικογραφίες θα σχηματιστούν εναντίον όλων των ατόμων που σχετίζονται με την παραγωγή και την προμήθεια πλαστού γάλακτος, μόλις ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο