Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FDA: Ανάκληση κρέμας με πολτό μήλου έπειτα από καταγγελία καταναλωτή για 5 ασθένειες

ΑρχικήPicksNews LineFDA: Ανάκληση κρέμας με πολτό μήλου έπειτα από καταγγελία καταναλωτή για 5 ασθένειες
spot_img

Σύμφωνα με ανακοίνωση του FDA, η εταιρεία Vadilal Industries στις ΗΠΑ ανακαλεί οικειοθελώς δύο παρτίδες κατεψυγμένων Custard Apple Pulp μπορεί να έχει συμβεί επιμόλυνση με Salmonella.

Το προϊόν διανεμήθηκε σε όλη τη χώρα μέσω καταστημάτων λιανικής πώλησης και πωλείται σε πακέτα των 1000gr. Τα πακέτα επισημαίνονται ως “Custard Apple Pulp”.

Πηγή: FDA

Η ανάκληση ξεκίνησε όταν ο FDA έλαβε μία μόνο καταγγελία, που ανέφερε 5 ασθένειες και η δειγματοληψία του FDA που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια αποκάλυψε την παρουσία Salmonella στο προϊόν.

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το Custard Apple Pulp με αυτούς τους κωδικούς παρτίδας θα πρέπει να διακόψουν τη χρήση ή να την επιστρέψουν στο κατάστημα αγοράς για πλήρη επιστροφή χρημάτων. Οι λιανοπωλητές που ενδέχεται να έχουν διανείμει περαιτέρω τους κωδικούς παρτίδας που ανακλήθηκαν θα πρέπει να μοιραστούν αυτήν την ειδοποίηση με τους πελάτες τους.

Η Salmonella είναι ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές, και μερικές φορές θανατηφόρες, λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, αδύναμους ή ηλικιωμένους ανθρώπους, και άλλους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα υγιή άτομα που έχουν μολυνθεί με  Salmonella συχνά βιώνουν πυρετό, διάρροια (η οποία μπορεί να είναι αιματηρή), ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η μόλυνση με Salmonella μπορεί να οδηγήσει τον μικροοργανισμό να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να παράγει πιο σοβαρές ασθένειες όπως αρτηριακές λοιμώξεις, ενδοκαρδίτιδα και αρθρίτιδα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο