Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση απαγόρευσε τις εισαγωγές από την Ουκρανία μελιού και συγκεκριμένων προϊόντων κρέατος

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΟυγγαρία: Η κυβέρνηση απαγόρευσε τις εισαγωγές από την Ουκρανία μελιού και συγκεκριμένων προϊόντων κρέατος
spot_img

Μετά την απαγόρευση σιτηρών λόγω της χαμηλής τιμής τους – Πίεση στις Βρυξέλλες.

Η Ουγγαρία απαγόρευσε τις εισαγωγές από την Ουκρανία συγκεκριμένων προϊόντων κρέατος και μελιού– πέραν των σιτηρών–μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γκεργκέλι Γκούλιας, προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, αυξάνοντας την πίεση προς τις Βρυξέλλες να διευρύνει τα μέτρα που έχει προτείνει η ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα λάβει έκτακτα «προληπτικά μέτρα» για το σιτάρι, τον αραβόσιτο, τους ηλιόσπορους και την ελαιοκράμβη, αφότου ορισμένες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης έλαβαν μονομερώς μέτρα για να απαγορεύσουν τις εισαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία προκειμένου να προστατεύσουν τους δικούς τους γεωργικούς τομείς.

Ωστόσο, η Ουγγαρία και η Πολωνία δήλωσαν ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν και άλλα προϊόντα.

Η απαγόρευση των εισαγωγών βασικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων “περιλαμβάνει συνολικά 25 προϊόντα, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι ελαιοκράμβη, ηλιόσπορος, αλεύρι, λάδι, μέλι και συγκεκριμένα προϊόντα κρέατος”, είπε ο Γκούλιας σε συνέντευξη Τύπου.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης ήρθε αφότου ο υπουργός Γεωργίας της Ουγγαρίας Ίστβαν Νάγκι ζήτησε την επέκταση οποιασδήποτε απαγόρευσης εισαγωγών σε ολόκληρη την ΕΕ ώστε να περιλαμβάνει “αβγά, μέλι και πουλερικά”, σε ανάρτησή του στο Facebook αργά χθες Τετάρτη.

Ο Νάγκι δήλωσε επίσης στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI την Τετάρτη ότι η Ουγγαρία θα συνεχίσει να επιτρέπει τη διαμετακόμιση ουκρανικών σιτηρών, διασφαλίζοντας την αναχώρηση τέτοιων αποστολών “με ελεγχόμενο τρόπο”.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο