Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πάπας Φραγκίσκος: Τα αγαπημένα πιάτα του Ποντίφικα και οι ιστορίες πίσω από αυτά

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠάπας Φραγκίσκος: Τα αγαπημένα πιάτα του Ποντίφικα και οι ιστορίες πίσω από αυτά
spot_img

Ο Πάπας Φραγκίσκος, γνωστός για την ταπεινοφροσύνη του, είχε βαθιά αγάπη για τα απλά τρόφιμα που συνδέονται με την παιδική του ηλικία και την πολιτιστική κληρονομιά

Ο Πάπας Φραγκίσκος, γνωστός για την ταπεινότητά του και την αγάπη του για απλά πράγματα, είχε ιδιαίτερη σχέση με το φαγητό, το οποίο συνδεόταν βαθιά με τις παιδικές του αναμνήσεις και την πολιτιστική του κληρονομιά. Οι διατροφικές του προτιμήσεις αντικατοπτρίζουν την καταγωγή του από την Αργεντινή και την ιταλική του κληρονομιά, προσφέροντας μια πιο προσωπική εικόνα του ανθρώπου πίσω από το παπικό αξίωμα.​

- Advertisement -

Παραδοσιακές Αργεντίνικες Γεύσεις

Μεγαλωμένος στο Μπουένος Άιρες, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ιδιαίτερη αδυναμία σε παραδοσιακά αργεντίνικα πιάτα. Τα empanadas, γεμιστές πίτες με κιμά και μπαχαρικά, ήταν από τα αγαπημένα του, ενώ δεν έλειπαν από το τραπέζι του τα alfajores, μπισκότα γεμιστά με dulce de leche και καλυμμένα με σοκολάτα. Επίσης, απολάμβανε το mate, το παραδοσιακό αργεντίνικο ρόφημα, το οποίο συχνά του προσέφεραν πιστοί κατά τις δημόσιες εμφανίσεις του.​

Ιταλικές Επιρροές

Η ιταλική καταγωγή του επηρέασε επίσης τις γαστρονομικές του προτιμήσεις. Αγαπούσε το bagna càuda, μια παραδοσιακή ιταλική σάλτσα με σκόρδο και αντσούγιες, που συμβολίζει τη συντροφικότητα. Επίσης, είχε αδυναμία στην pizza και είχε εκφράσει την επιθυμία του να μπορέσει να απολαύσει μια πίτσα ανώνυμα σε μια ρωμαϊκή πιτσαρία.​

Η Σχέση του με το Φαγητό

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν επιδίωκε την πολυτέλεια στο φαγητό. Αντιθέτως, προτιμούσε απλά γεύματα, όπως ψητό κοτόπουλο με σαλάτα και φρούτα. Είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη σπατάλη τροφίμων, θεωρώντας την ως “αφαίρεση από τα χέρια των φτωχών”. Η αγάπη του για το φαγητό δεν ήταν μόνο γευστική, αλλά και πνευματική, βλέποντας σε αυτό έναν τρόπο σύνδεσης με τους ανθρώπους και την παράδοση.​

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα