Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
25.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί το μεξικάνικο Doritos έχει διαφορετική γεύση από την αμερικανική έκδοση

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΓιατί το μεξικάνικο Doritos έχει διαφορετική γεύση από την αμερικανική έκδοση
spot_img

Ίδιο όνομα, συσκευασία και βασική φόρμουλα αλλά διαφορές σε επιμέρους γευστικά στοιχεία.

   Παρά την μεξικανική τους “διάθεση”, τα Doritos είναι 100% αμερικανική μάρκα που έχει σχεδιαστεί στην Καλιφόρνια τη δεκαετία του 60’ από την PepsiCo, ωστόσο η αρχική συνταγή έχει τροποποιηθεί με το πέρασμα των χρόνων ώστε να προσαρμόζεται σε διεθνείς ανάγκες. Έτσι, πράγματι έχουν διαφορετική γεύση στο Μεξικό από ό,τι στις ΗΠΑ, και πολλοί καταναλωτές προτιμούν την μεξικανική έκδοση.

- Advertisement -

   Σήμερα, η Frito-Lay λειτουργεί ως η αμερικανική επωνυμία τσιπ της PepsiCo, ενώ η Sabritas κατασκευάζει και πουλά τσιπς για την αγορά του Μεξικού. Από πολλές απόψεις, η συνταγή για τα Sabritas Doritos είναι πανομοιότυπη με την έκδοση Frito-Lay, αφού και οι δύο μοιράζονται το ίδιο όνομα, τη συσκευασία και τη βασική φόρμουλα των τσιπς τορτίγιας και σκόνης τυριού. Ωστόσο με μια πιο επισταμένη μάτια, παρατηρεί κανείς διάφορες σε επιμέρους γευστικά στοιχεία.

    Σύμφωνα με τη σελίδα προϊόντος για το Sabritas Nacho Doritos στο Amazon, η μεξικάνικη συνταγή «έχει πιο έντονη, συμπυκνωμένη και ξεχωριστή γεύση τυριού και jalapeno» από το αμερικανικό σνακ. Ενώ τα κλασικά αμερικανικά Doritos έχουν μπαχαρικά στη λίστα συστατικών, είναι πιο ήπια συνολικά και δεν έχουν έντονη γεύση πιπεριάς jalapeño. Ορισμένοι ωστόσο ισχυρίζονται επίσης ότι παρατηρούν μια διαφορά στις ίδιες τις τορτίγιας, με τον Μεξικάνικο Doritos να φέρεται να έχει μια πιο παχιά, πιο τραγανή υφή.

    Οι Sabritas Doritos δεν είναι η μόνη μεξικάνικη εκδοχή ενός αμερικανικού προϊόντος που έχει αποκτήσει λατρεία στο εξωτερικό. Πολλοί άνθρωποι που πίνουν αναψυκτικά ορκίζονται ότι η μεξικάνικη κόλα, η οποία χρησιμοποιεί ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και όχι με σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, είναι ανώτερη από την αμερικανική συνταγή.

https://www.mentalfloss.com/posts/do-mexican-doritos-taste-different

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα