Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΦΕΤ: Δημοσιεύτηκαν τα νέα έντυπα ελέγχου επιχειρήσεων με βάση την επικινδυνότητα

ΑρχικήΝέαΕΦΕΤ: Δημοσιεύτηκαν τα νέα έντυπα ελέγχου επιχειρήσεων με βάση την επικινδυνότητα
spot_img

cibum team


  Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, τα νέα έντυπα ελέγχου επιχειρήσεων του ΕΦΕΤ. Αυτό είναι το τελευταίο βήμα πριν την καθολική εφαρμογή της σχετικής απόφασης του ΕΦΕΤ που φέρνει στην πράξη την ΚΥΑ 1408/274009/9-10-20, για την κατάταξη των επιχειρήσεων τροφίμων με βάση την επικινδυνότητα. Έτσι αλλάζει η φιλοσοφία του ελέγχου των επιχειρήσεων τροφίμων στην Ελλάδα και γίνεται risk based.

Τα νέα έντυπα ελέγχου με ημερομηνία έκδοσης 17/05/2021 είναι: 

Έντυπο ελέγχου εγκαταστάσεων συσκευασίας μελιού

Έντυπο ελέγχου επιχειρήσεων παρασκευής αναψυκτικών

Έντυπο ελέγχου εγκαταστάσεων επεξεργασίας δημητριακών και παραγωγής προϊόντων τους

Έντυπο Εγκαταστάσεων Παραγωγής Και Τυποποίησης Ελαιολάδου

Έντυπο ελέγχου εγκαταστάσεων παραγωγής αποξηραμένων φρούτων, ξηρών καρπών και οσπρίων

Έντυπο Ελέγχου Επιχειρήσεων Λιανικού & Χονδρικού Εμπορίου

Έντυπο Ελέγχου Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης

Έντυπο Ελέγχου Εγκαταστάσεων επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών

Έντυπο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Παραγωγής Επιτραπέζιων ελιών και λαχανικών χαμηλής οξύτητας

Έντυπο Εγκαταστάσεων Ψυκτικών Αποθηκών

Έντυπο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Τεμαχισμού Κρέατος, Παραγωγής Κιμά, Παρασκευασμάτων, Προϊόντων με Βάση το Κρέας.

Με την χρήση των νέων εντύπων ελέγχου
  κάθε επιχείρηση χαρακτηρίζεται ως Υψηλού, Μέσου ή Χαμηλού κινδύνου, ανάλογα με το επίπεδο συμμόρφωσης της που διαπιστώνεται κατά τον έλεγχο. Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι κομβικής σημασίας τόσο ως παράμετρος η οποία συνυπολογίζεται για το συνολικό προφίλ επικινδυνότητας και τον προσδιορισμό της συχνότητας επιθεώρησης όσο και για την επιλογή των μέτρων συμμόρφωσης ή κυρώσεων που θα επιβληθούν στην επιχείρηση.

Μπορείτε να κατεβάστε τα νέα έντυπα ελέγχου επιχειρήσεων του ΕΦΕΤ ΕΔΩ

Δείτε: Νομικές υποχρεώσεις για τα e-shop τροφίμων

Δείτε: ΣΕΕ – διακοπή διαφήμισης για το λάδι FYTEL CANOLIO

Δείτε:Η νέα μάσκα μύτης για τον covid και οι γεύσεις που χάνονται. Η γεύση και η COVID19 έχουν κάτι κοινό. 

Δείτε: Μελέτη για αγελαδινό γάλα πλούσιο σε ω3 λιπαρά. 

Δείτε:  Κουΐζ: τι σχέση μπορεί να έχει μία μπαταρία με ένα σάντουιτς;  

Δείτε: Τρόφιμα σε κονσέρβα: είναι υγιεινά; Όλες οι πληροφορίες για θρεπτικότητα, απώλειες σε βιταμίνες και αλλοιώσεις.  

 Δείτε: Λιγότερη γραφειοκρατία για την επεξεργασία κάνναβης από την επεξεργασία … μαρουλιού!

Δείτε: Βεργίνα VS Heineken. Η κόντρα περί αθέμιτου ανταγωνισμού θα λυθεί από δικαστήριο του Άμστερνταμ.

Δείτε: Κολοκύθια με την κάππαρη στης Κιμώλου τ’ αστραφτερά νερά  

Δείτε: Εργασιακά: Όλες οι αλλαγές σε άδειες πατρότητας και μητρότητας, χρόνο, προϋποθέσεις, προαγωγές, απουσίες, άδεια για εξωσωματική γονιμοποίηση, άδεια για την παρένθετη μητέρα  

Δείτε: Ανατροπές στη βιομηχανία τροφίμων λόγω διοξειδίου του τιτανίου, φέρνει η άποψη της ΕFSA  

 Δείτε: Τεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία  

Δείτε: Στα κάγκελα εστίαση, ξενοδόχοι και λιανεμπόριο τροφίμων για τα self test του προσωπικού. Δεκάδες χιλιάδες € το κόστος 

Δείτε: Τα πιο περίεργα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στον κόσμο  

Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων 

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα